Ministra Janševe vlade za misijo EU o medijski svobodi v Sloveniji – tako bi Jourova prek ugotavljanja dejstev dobila realno sliko stanja

12

Predsednik NSi in obrambni minister Matej Tonin je danes na Twitterju predsedniku vlade Janezu Janši predlagal, naj vlada v Slovenijo povabi misijo Evropske unije, ki bi preiskala stanje medijske svobode v Sloveniji. Toninov predlog je na Twitterju podprl prvak SMC in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, Janša pa je oba tvita poobjavil.

Tonin je danes tvitnil, da bi podpredsednica Evropske komisije za vrednote in preglednost Vera Jourova o stanju medijske svobode v Sloveniji največ izvedela, če bi k nam napotila “fact-finding mision“, torej misijo za ugotavljanje dejstev.

“Štejejo samo dejstva, ostalo je politikanstvo,” je še zapisal Tonin.

Toninovemu pozivu se je na Twitterju pridružil minister Počivalšek. “Če imajo v Bruslju samo (dez)informacije z ene strani, ne morejo imeti celovite slike stanja, zato bi bil obisk komisarke Jourove dobrodošel,” je ocenil.

Položaj medijev v Sloveniji je bil nazadnje predstavljen v spletnem mediju Politico. Avtorico članka je premier Janša na Twitterju obtožil, da laže. Na njegove obtožbe se je odzvala Evropska komisija. V odzivu so v Bruslju izpostavili, da so sovraštvo, grožnje in osebni napadi na novinarje nesprejemljivi.

Premier Janša je isti dan na Twitterju zapisal, da “z velikim veseljem sprejmemo v Sloveniji kakršnokoli delegacijo katerekoli institucije, ki bi skušala dokazati, da so večinski mediji pod nadzorom slovenske vlade. Verjetno bi zadoščal že nekaj urni obisk s korektnim prevajalcem, recimo med 18.00 in 22.30 zvečer, pa bi bilo vse jasno”.

Št. komentarjev: 12
 1. bruh pravi

  vi še niste razumeli kako nestrpni hinavci so levičarji……ne glede na vse dokaze ne bodo nikoli priznali, da so si totalitarno pokorili vse “naše” mainstream medije…..ajd…in Vera je post-komunistična soroševa lažniva nestrpna levičarka…..in torej ni nobenega upanja, da bo delovala v smislu pluralne, demokratične, SVOBODNE evrope…..ona, kot vsi njej podobni, zverinsko sovraži drugače misleče in sanja MEDIJSKO ENOUMJE….je to jasno?..ajd..zguba časa…

 2. zdenka pravi

  Naj kar pridejo da vidijo to greznico medijsko levičarsko!

 3. alojz pravi

  Še kakšen NVO bo potrebno zapreti, da potem ne bodo mogli tako masovno izvažati laži v EU. Po drugi strani pa naj tudi gospodje iz Bruslja pridejo v Slovenijo in se prepričajo, kašno moč imajo pri nas levičarski MSM.

  1. Aldo pravi

   Zadnji čas je , da ima tudi druga stran možnost da pove z argumenti svojo plat

 4. METULJ pravi

  Objavite moj komentar . Brez cenzure seveda!

 5. METULJ pravi

  Spet ovira, hmm!

 6. METULJ pravi

  Še to napišemo, hmm

 7. METULJ pravi

  Komentar pripravljen, zakaj cenzura spet!?

 8. METULJ pravi

  Napisal bom malo daljši komentar. Upam, da bo objavljen, hmm.

  1. METULJ pravi

   Hvala, cenzura pač deluje pri vas! pa srečno v teh rabotah! huu

 9. METULJ pravi

  I. del: grožnje in osebne napade na novinarje izvaja v Sloveniji izključno rdeći trop, kateri že 70 let duši svobodo Slovencev in tepta resnico!

 10. METULJ pravi

  Hvala, postavljam vam zrcalo!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen