Levičarskega Igorja Pribca le dosegla akademska roka pravice: Zaradi številnih obtožb o spolnem nadlegovanju so mu na UL odrekli ponovno izvolitev v naziv izrednega profesorja

9

Senat Univerze v Ljubljani je zavrnil pritožbo Igorja Pribca na sklep senata filozofske fakultete, s katerim mu je ta odrekel ponovno izvolitev v naziv izrednega profesorja, so za STA potrdili na univerzi. Odločitev je dokončna, Pribac pa jo lahko izpodbija na upravnem sodišču. O tej možnosti, kot je dejal za STA, še razmišlja.

Kot so še povedali na univerzi, odločitev senata univerze pomeni, da Pribac nima več veljavnega habilitacijskega naziva.

Senat ljubljanske univerze je o pritožbi Pribca na sklep senata filozofske fakultete, ki mu je odrekel ponovno izvolitev v naziv izrednega profesorja, odločal pretekli teden. Razlog naj bi bile obtožbe o Pribčevem neprimernem vedenju do študentk.

Pribac, ki je javnosti znan tudi kot politični komentator, se namreč sooča z očitki o neprimernem obnašanju, verbalnem spolnem nadlegovanju na ustnih izpitih in celo fizičnem nadlegovanju. Očitki naj bi izhajali iz ankete med študentkami in študenti ter dveh anonimnih izjav. Sam je sicer za medije vse obtožbe zanikal.

Kot so danes sporočili z ljubljanske univerze, je odločba senata, s katero je senat zavrnil pritožbo, dokončna. Pritožnik lahko zoper odločbo senata članice o neizvolitvi v naziv v 30 dneh sproži upravni spor na upravnem sodišču, vendar to ne zadrži izvajanje sklepa, so zapisali.

Ker postopek za izvolitev v naziv ni postopek odpovedi pogodbe o zaposlitvi, v njem ni določenih odpovednih rokov. Veljaven habilitacijski naziv je namreč pogoj za opravljanje dela na pedagoških delovnih mestih, so še navedli na univerzi.

Pribac je za STA potrdil, da je prejel sklep senata univerze. “O možnosti pritožbe na upravno sodišče še razmišljam. Vsekakor je polna javna razgrnitev mojega primera v mojem največjem interesu,” je zapisal. Kot je dodal, bo zato še naprej sodeloval v javni razpravi o spolnem nadlegovanju.

Odbor DZ za izobraževanje pa je danes obsodil spolno nadlegovanje v akademskem prostoru. Visokošolskim zavodom predlagajo, naj sprejmejo vse potrebne akte za preprečevanje in sankcioniranje tovrstnih ravnanj. Od ministrstva za pravosodje pa za zaščito žrtev pričakujejo pripravo sprememb kazenskega zakonika, vključno z modelom “ja pomeni ja”.

Št. komentarjev: 9
 1. Karli pravi

  Nemarni nemarnež levičarski! Se vidi, da se zgleduje po slinastih partizanih, ki so naskakovali vse, kar je pogledalo izza dreves.

  1. Micka Kovačeva pravi

   Teslo slinasto desničarsko, po kom se pa ti zgleduješ, po firerju?

  2. exodus pravi

   Prav imaš. To se je naučil od svojih vzornikov. En manj med prosveto. Naj se začnejo bati še ostali. Slovenija je svobodna pred komunisti.

   1. Re gornjemu pravi

    Kje se je pa naučil župnik Kmet? Aja on je pa psvečen, ker je desmičar, kajne Exodus? V takih komentarjih se raje vgrizni v jezik in počivaj v Trstenjakovi

   2. Re gornjemu pravi

    A o desnicarskem župniku Kmetu pa vse tiho ? Veš Exodus bolj pamete bi izpadel , če bi bil tiho, kot da nabijaš tja v tri dni!

    1. exodus pravi

     A veš kaj re gornjemu, ti si zame preveč pokvarjen, da bi s tabo izgubljala čas. Nekaj takega kot micka kovačeva. Happy Yack je pa že bolj spravljiv.

 2. Miran pravi

  Marsikaj je bilo narobe pri vzgoji otrok, da se mnogi razvijejo v spolne prestopneže. Pravzaprav je bil v preteklosti tudi Pribac med temi, ki je imel napačno vzgojo, da je postal spolni prestopnik. Vsekakor so njegova dejanja obsojanja vredna. Spolno poželjenje je huda skušnjava za marsikoga. Konec koncev se mu ne bo zgodilo nič kaj takega kar bi ga materialno oškodovalo, le dobro ime si je v javnosti popolnoma uničil. Za službo in plačo se mu pa ni treba bat, za to ker je previsoko na rang listi levih intelektualcev. Hitro bo dobil novo službo še boljše plačano kot jo je imel do sedaj, samo zato ker je proti Janši in SDS-u.

 3. raft pravi

  Pribac kur-bin sine, ni to, da ne boš več izredni profesor tvoja največja kazen. Zafu-kano je življenje, če moraš vseskozi gledati kaj se ti dogaja za hrbtom. Ne kaže ti dobro pra-sec.

 4. bruh pravi

  le eden od tolikih naših zverinsko nestrpnih, mafijsko delujoćih, pokvarjenih, ogabnih , ideološko blazno sovražnih smrdečih levičarskih ………… ajd…oni so taki….in taki bodo ostali…ajd

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen