Janez Poklukar pričakovano uspešno čez odbor za zdravstvo, Bratuškova pa poskrbela za škandal – med “hearingom” brez zaščitne maske!?!

5

Člani parlamentarnega odbora za zdravstvo so z 10 glasovi za in štirimi proti podprli kandidaturo Janeza Poklukarja za ministra za zdravje. Da bi 42-letni zdravnik postal minister, mora prepričati še poslance na izredni seji, ki bo predvidoma v torek, s tem pa bo postal 20. minister za zdravje.

PREBERITE ŠE TO: To še spijemo, pa gremo: Poslanec Andrej Rajh (SAB) v razpravni dvorani Državnega zbora s 46% slivovko!

Dosedanji generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, ki je pred tem vodil tudi jeseniško splošno bolnišnico, je na zaslišanju na odboru predstavil svoje usmeritve za ministrovanje. To so med drugim krepitev primarnega zdravstva, celostna zdravstvena obravnava bolnika, sprememba in razpršitev financiranja, sprejem zakona o dolgotrajni oskrbi, izboljšanje pogojev za delo in obravnavo v zdravstvu, vzpostavitev agencije za kakovost v zdravstvu in obvladovanje epidemije covida-19.

Poklukar, ki je po izobrazbi zdravnik internist, je danes tudi povedal, da bi bil v tem trenutku precej raje v ambulanti, a verjame, da lahko na položaju ministra naredi bistveno več za ljudi. Poudaril je, da ni član nobene stranke in nobene kvote. “Prišel sem sem z ekipo in stroko postaviti gabarite za dobro delo, ampak na koncu bomo potrebovali voljo vseh skupaj. Verjamem, da nam ne bo lahko, ampak če se bomo poslušali in tudi slišali, bomo tudi stvari ustrezno dogovorili in začrtali pot,” je dejal.

Za pravi mini škandal pa je poskrbela Alenka Bratušek, predsednica SAB, ki je bila med “hearingom” Poklukarja brez zaščitne maske!?! In taki bi potem radi reševali zdravstveno krizo?

Št. komentarjev: 5
 1. Exlevak pravi

  Bratušsca,preko trupla v parlamentu,že zgagari in ustvarja pozornost….Poklukarju,pa čestitke.

 2. METULJ pravi

  Slovenci zahtevamo od vlade, da takoj sankcionira take osebke Bratuškovo in druge, ki v slovenskem parlamentu ne upoštevajo obveznega zdravstvenega navodila o nošenju mask proti koroni! Pa to je višek sramote za parlament! Vodja parlamenta kje si ?! Ukrepajte že!!

 3. konrad pravi

  Šivilja pač, ki se je spet priplazila v parlament čez okno. Sramota za parlamentarno demokracijo.

 4. urh pravi

  Teh SABovcev čez leto dni ne bo več nikjer.

 5. METULJ pravi

  Čista nula, tale Bratuškova!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen