Divjaško sovraštvo do krščanstva se razplamteva; na cerkev na ljubljanskem Rožniku nalepili podobo ministra Tonina

5

Na cerkev Marijinega obiskanja na Cankarjevem vrhu na Rožniku so neznanci nalepili podobo predsednika NSi in obrambnega ministra Mateja Tonina, poroča več medijev. Na to dejanje so po družbenih omrežjih opozorili tudi nekateri mimoidoči. Tonin se je odzval, da gre za uničevanje tuje lastnine in kulturnega spomenika. Pozval je k strpnosti.

Na rdečkasto fasado sakralnega objekta na priljubljeni ljubljanski izletniški točki je tako nekdo nalepil podobo Tonina na električni rolki, s katero je predlani začel nastop na programski konferenci NSi.

Predsednik NSi in obrambni minister se je na to dejanje že odzval na Twitterju. “Mazaške akcije se nadaljujejo. Očitno so naši nasprotniki spoznali, da so šli s kljukastimi križi in zahtevami po smrti predaleč. To je očitno nov pristop, ki bi se mu samo nasmehnil, če ne bi šlo za uničevanje tuje lastnine in kulturnega spomenika. Delitve, ekstremizem in sovražni govor se že udejanjajo v vandalizmu. Samo še korak dalje in bodo ogrožena človeška življenja. To norost lahko ustavimo samo skupaj. Zdravilo je v strpnosti, dialogu in sodelovanju. Strnimo vrste za Slovenijo, ne drug proti drugemu,” je zapisal.

Tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana Tomaž Tomaževic je za portal 24ur povedal, da so bili policisti obveščeni, da je do zdaj neznani storilec ponoči na fasado sakralnega objekta na Rožniku nalepil en manjši in en večji plakat. O dogodku še zbirajo obvestila.

Št. komentarjev: 5
 1. Nataša Valant pravi

  In ob vsem tem, kar se dogaja, si levakarski portal Pod črto, dovoli na dolgo in široko pisati o
  ” astroturfingu??

 2. Ajda pravi

  Na rolko so ga dali :))))

 3. raft pravi

  Digitalni tisk na velikem formatu. Policiji ne bi smel biti prevelik problem najti tiskarno, ki je to izdelala.

  1. bruh pravi

   v ljubljankovni? a ti res to?.-….. a ti veš kako deluje naša legalizirana rdeča MAFIJA?
   a ne poznaš nobenega ljubljankovića?

 4. Klinček pravi

  Ko so pisali in risali prej( za časa Šarca) , je bilo pa smešno?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen