Crvena zvezda se je Ibrahimoviću opravičila za rasistične žaljivke

0

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović je bil na četrtkovi tekmi šestnajstine finala evropske lige med srbsko Crveno zvezdo in italijanskim Milanom tarča žaljivk zaradi bosanskih korenin, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Klub se je medtem že opravičil 39-letnemu Švedu.

Iz beograjskega kluba so sporočili, da bodo storili vse, da identificirajo navijača iz častne lože, od koder so se posnetki njegovega žaljenja znašli na družbenih omrežjih.

“Crvena zvezda najbolj ostro obsoja žaljive vzklike, namenjene Zlatanu Ibrahimoviću. Kot klub smo z vidika organizacije storili vse, da bi bil dvoboj dveh velikih klubov na najvišji možni ravni, ne smemo pa dovoliti, da primitivni posamezniki mečejo senco na sicer tradicionalno gostoljubje našega naroda,” so zapisali iz vrst srbskega prvaka.

Dodali so, da bodo v sodelovanju s pristojnimi oblastmi storili vse, da najdejo omenjenega navijača. “Crvena zvezda se iskreno opravičuje Zlatanu Ibrahimoviću zaradi neprijetnih trenutkov na našem stadionu. Naš klub je po vsej Evropi znan kot dober gostitelj in tako bo ostalo tudi v prihodnje. Takšnih izpadov ne bomo tolerirali,” so še zapisali.

Tekmeca sta se na prvi tekmi 1/16 finala v Beogradu razšla z neodločenim izidom 2:2. Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Milanu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen