AGRFT: Igralka Mia Skrbinac pripravlja prijavo glede spolnega nadlegovanja, nadlegovalec naj bi bil profesor in igralec Matjaž Tribušon

7

Po slabem tednu, ko je Mia Skrbinac za Tednik povedala svoj primer spolnega nadlegovanja na akademiji, ta storilca še ni prijavila, prijavo naj bi pripravljala. “Potrditi ne moremo nobenega imena, bomo pa takoj po prijetju prijave sprožili vse postopke, tudi na policijo, če bo prijava kazala na sum kaznivega dejanja,” so za STA zapisali na AGRFT.

V nekaterih slovenskih medijih se je pojavilo ime domnevnega nadlegovalca. To naj bi bil igralec in profesor igre Matjaž Tribušon, ki pa se na novinarska povpraševanja STA ne odziva.

“Zaenkrat ima akademija samo informacije, ki so bile objavljene v medijih. Glede na to, da je RTV Slovenija v Sobotnem Dnevnikovem izboru ponovno poročala, da Mia Skrbinac prijavo pripravlja, verjamemo, da jo bo v naslednjem tednu tudi oddala, zato bomo s postopki počakali do njenega prejema, saj bomo le tako lahko zares učinkovito ukrepali,” so za STA zapisali na akademiji.

Kot je za STA zapisala predstavnica za stike z javnostjo pri Policijski upravi Ljubljana Aleksandra Golec, konkretnega primera zaradi določil zakona o varstvu osebnih podatkov ne morejo komentirati, a da takšne prijave do sedaj niso prejeli.

Ob tem so na policiji pojasnili, da je lahko vsakdo prijavitelj kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti: “Državni organi in nosilci javnih pooblastil pa so dolžni kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, takoj prijaviti policiji.” In še: “Pri tem lahko policija zazna kaznivo dejanje tudi iz medijev, ko je očitno da gre za kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, pa tudi prične preiskavo brez predhodne prijave.”

Kot je za STA minuli teden povedal dekan AGRFT Tomaž Gubenšek, so “zelo senzibilizirani za vsako prijavo in če bo kakšna prišla, jo bomo obravnavali z vso resnostjo in diskretnostjo do žrtve. Žrtev mora biti zavarovana, študenti morajo biti zavarovani”.

Igralka Mia Skrbinac je prva javna oseba v Sloveniji po začetku gibanja #jaztudi, ki se je izpostavila kot žrtev spolnega nasilja.

Igralka je za oddaji Tednik in Dnevnik na Televiziji Slovenija opisala, da je profesor, ki ga sicer poimensko ne izpostavi, med letoma 2014 in 2016 izvajal psihično in fizično nasilje, tako na urah igre, zapakirano v študijski proces, kot tudi zunaj predavalnice, na hodnikih. “Čakal me je pred vrati toalete, v internem baru Drame, pa še kje,” je povedala. Med študijem o tem ni zmogla spregovoriti. Njena tedanja sošolka Sara Lucu je za televizijo potrdila, da se je tako dogajanje res dogajalo.

Št. komentarjev: 7
 1. raft pravi

  Moški, ki ni peder je in bo vedno pogledal za lepim dekletom. Za to ti nihče nič ne more. Tiča je seveda potrebno brez privolitve ženske pustiti na čakanju. Isto velja tudi za otipavanje. Je treba razumeti, da se dekle ali pa ženska izzivalno obleče za svojo simpatijo (včasih pa tudi za okolico).

  1. robert pravi

   Tako je! Počasi nas bodo lustrirali že zaradi pogledov za babami.

 2. haapy yack pravi

  hoj
  Zdaj se čaka samo še na študentko, ki bi tarnala, da prfoks ni hotel spat z njo.
  boditevcvetju

 3. Nace pravi

  Kako pa zgleda dramska igra brez dotikov?

 4. bruh pravi

  bolno….eno in drugo..ajd

 5. mirror pravi

  Poslovna ženska ima praviloma krilo čez kolena in zaprt dekolte. S tem odvrne poglede in sklepe moških na kaj drugega kot samo posel. Mini krilo in globok dekolte pri nekaterih deluje kot vabilo na avanturo. Treba se je zavedati, da pomanjkljiva oblačila spolno vznemirjajo moške in da to tudi nekatere ženske s hkratnim koketiranjem namerno uporabijo, kar si lahko nekateri narobe tolmačijo, da je lov odprt. Zato pa imajo muslimani zavite žene v njihova tradicionalna oblačila, da jih drugi moški ne opazujejo.

 6. SONJA pravi

  KAKRŠNOKOLI SPOLNO NADLEGOVANJE, POSILSTVO JE TREBA TUDI V SLOVENIJI KONČNO ZAČETI OBRAVNAVATI KOTNAJBOLJ ZAVRŽNO DEJANJE, LAHKO GA PRIMERJAMO KOT DUŠEVNO SMRT,PA NE SAMO V TEORIJI AMPAK V PRAKSI DODELITI NAJVIŠJO ZAPORNO KAZEN.
  TUDI VSI PODPORNI MEHANIZMI MORAJO DELOVATI V ZAŠČITO ŽRTVI, DA O DENARNIH ODŠKODNINAH NE GOVORIM.
  STORILCE JE TREBA IZ DRUŽBE UMAKNITI!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen