88-letni Francoz zamujal na cepljenje in vozil s hitrostjo 191 km/h; ostal brez vozniškega dovoljenja in avta, a dobil vsaj odmerek cepiva

0

Policija je na vzhodu Francije ustavila 88-letnika, ki je vozil s hitrostjo 191 kilometrov na uro. Pojasnil je, da zamuja na cepljenje proti covidu-19, je sporočila policija, ki mu je zasegla ne le vozniško dovoljenje, ampak tudi avto.

Na cesti, kjer so v četrtek policisti ustavili 88-letnika, je sicer omejitev hitrosti 110 kilometrov na uro, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila policija.

Voznik je kot razlog za svojo prehitro vožnjo navedel, da zamuja na cepljenje proti covidu-19. “Za varnost vseh upoštevajmo omejitve hitrosti, tudi če imamo vozniško dovoljenje več kot 60 let,” je pozvala policija.

V Franciji v okviru kampanje cepljenja proti covidu-19 od januarja cepijo prebivalce, starejše od 75 let. Strategija cepljenja že kaže rezultate, saj stopnja novih okužb med starejšimi od 80 let pada, je v četrtek dejal premier Jean Castex. V drugih starostnih skupinah namreč število okužb narašča, poroča AFP.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen