ZNP pozdravlja plačilo zaostalih obveznosti STA, zdaj na potezi vodstvo STA

0

Vlada oziroma Ukom je z nakazilom denarja izpolnil svoj del obveznosti, kar pomeni, da mora zdaj svoj del obveznosti izpolniti tudi vodstvo STA in Ukomu posredovati podatke o poslovanju, ki jih potrebuje za oceno primernega financiranja STA.

Vladi kot edini družbenici STA namreč ne glede na vse ni mogoče odrekati pravice, da je seznanjena s podatki o poslovanju STA in s tem s porabo javnih sredstev. Če vodstvo STA nima česa skrivati, bo podatke posredovalo brez težav. Sklicevanje na to, da Ukom ni upravičen do podatkov, ker da jih lahko dobi samo vlada, je pikolovski formalizem, ki je v veliki meri tudi pripeljal do spora med vlado in vodstvom STA. Ukom je vladni urad in kot tak del vlade. Navsezadnje tudi STA pogodbe o financiranju javne službe ni podpisala z vlado, ampak z Ukomom, kot njenim delom. Upravni odbor ZNP, 16. 1. 2021

Vlada oziroma Ukom je z nakazilom denarja izpolnil svoj del obveznosti, kar pomeni, da mora zdaj svoj del obveznosti izpolniti tudi vodstvo STA in Ukomu posredovati podatke o poslovanju, ki jih potrebuje za oceno primernega financiranja STA. Vladi kot edini družbenici STA namreč ne glede na vse ni mogoče odrekati pravice, da je seznanjena s podatki o poslovanju STA in s tem s porabo javnih sredstev. Če vodstvo STA nima česa skrivati, bo podatke posredovalo brez težav. Sklicevanje na to, da Ukom ni upravičen do podatkov, ker da jih lahko dobi samo vlada, je pikolovski formalizem, ki je v veliki meri tudi pripeljal do spora med vlado in vodstvom STA. Ukom je vladni urad in kot tak del vlade. Navsezadnje tudi STA pogodbe o financiranju javne službe ni podpisala z vlado, ampak z Ukomom, kot njenim delom.

Upravni odbor ZNP, 16. 1. 2021

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen