Veselovanje 2021 ali 246.000 razlogov za sprenevedanje

5

Predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel je v letu 2019 od Mednarodne nogometne zveze FIFA prejel 246.000 dolarjev bruto dohodka, za katerega kot kaže ni predložil ustreznih dokazil in soglasij, je poročal portal SiolNET.

Kot je razvidno iz poročanja portala SiolNET je Fifa predsednika računskega sodišča Tomaž Vesela leta 2016 imenovala za predsednika neodvisne komisije za revizijo in skladnost (Audit and Compliance Committee). Ker gre za neprofesionalno funkcijo, je Vesel še naprej ostal na čelu računskega sodišča. Ob tem so se pojavili upravičeni dvomi o nezdružljivosti funkcije predsednika računskega sodišča s funkcijo v Fifi, ki še vedno burijo duhove. »KPK nima dokumentacije z mnenjem o nezdružljivosti funkcij in nasprotju interesov pri opravljanju dodatne dejavnosti pri Fifi, ki naj bi ga pred leti izdala predsedniku računskega sodišča Tomažu Veselu,« so še zapisali na portalu, kar je seveda skrajno nenavadno glede na veliko vsoto »neprofitno« pridobljenih 246.000 dolarjev letno.

Po mnenju ekonomista Mateja Lahovnika četrt milijona ni neprofitna dejavnost, saj je Fifa profitna inštitucija, kar nakazuje tudi naslednje nogometno svetovno prvenstvo, ki se bo ravno zaradi denarja igralo v Katarju. Lahovnik je v oddaji Planet 18 na Planet TV tudi dejal, da bi moral Vesel v prvi vrsti predložiti soglasje delodajalca in soglasje KPK.

Več na spodnjih povezavah:

https://siol.net/novice/slovenija/kpk-nima-dokumentacije-o-veselovi-dejavnosti-na-fifi-542431

https://siol.net/novice/slovenija/ce-vesel-nima-soglasja-potem-je-seveda-v-tezavah-video-542604

Z VAŠIMI cenjenimi donacijami bomo najboljši medij za VAS.
VAŠ Politikis.si.

Št. komentarjev: 5
 1. bruh pravi

  ufff..saj sem že večkrat napisal: poglejte ga v obraz, poglejte ga v oči….. ajd… ta je “naš” tipičen kućanov mafijsko/ideološko/politićno nastavljen smrdeči levičarski pra sec , ki se je aktiviral po ukazu……..ta smrdeći pra sec služi MAFIJSKO 5 krat toliko izven slovenistana in noben iz kućanove bande 571 ku rb ne bo tega problematiziral.. ..

 2. bruh pravi

  če je bilo 250€ za piv čev o blazno pro ble mati ćnih in je bila vsak dan na naslovnicah, je 250.000 € tega legalno mafijskega jug obalka nske ga smrdečega PRA SCA nekaj povsem opra vi čljiv ega…ajd…

 3. bruh pravi

  ta kućanov VESELI smrdeči mafijski levičarski pra sec je bil tja klientelisti ćno nastvaljen le zato, da se sedaj aktivira…… Minister (saj vemo o kom govorimo) , ki je bil v njihovih levičarskih vladah (vsaj treh) ni imel nikoli težav, ko pa se je povezal z drugače mislečimi pa takoj (naslednji mesec) že 13 prijav,……zanimivo, mar ne?
  dragi drugače misleči, desničarji in cerkvene miške.. ..kdaj boste sprejeli, da je VSAK levičar VEDNo divje nestrpni, mafijsko delujoči smrdeči pra sec in VSAKA levičarka VEDNo divje histerična, hinavska, , STERILNA lenobna smrdeča svi nja?

  vedno…spomnite se tega..oni so taki….

  vedno…spomnite s e tega…vedno….oni so taki..

 4. bruh pravi

  ko boste vsi razumeli, da je levičar kot levičarka VEDNo blazno nestrpni, vedno sovražno nastrojen, izključno mafijsko delujoč, v glavnem lenobni in na davkoplačevalski klientelistićno prisesan smrdeči kastrirani pra sec ali sterilna urbana smrdeča pra sica, ko boste to razumeli, takrat boste boljše in v miru živeli.-….on so taki. vsi..čisto vsi….od predavateljic na filozofski, do sodelavcev na ljubljanskem sodišču, od kao “naših uglednih” kulturnikov do bande 571…vsi, čisto vsi, drugaće ne bi bili tam zaposleni..ajd.

 5. vanč pravi

  Pokvarjen Vesel, se vidi, da je iz Kučanovega gnezda!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen