V BiH zaradi velike novoletne tragedije v kateri je umrlo osem najstnikov 4. januar razglasili za dan žalovanja

0

Rakitno in njegovi prebivalci so zaviti v črnino. Od osmih, ki so umrli na novoletnem praznovanju, jih je kar šest iz tistega mesteca, ki leži ob cesti, ki vodi od Posušja proti Blidinju, lokalnemu smučišču in naravnemu parku, piše Slobodna Dalmacija. Zaradi tragedije so v Federaciji BiH 4. januar razglasili za dan žalovanja.

Mladi naj bi se zastrupili z ogljikovim oksidom iz agregata za elektriko. “Tragedija kot je ne pomnimo! Lahko si samo predstavljate, kaj to pomeni za ta kraj s 1500 prebivalci. Vsi so bili iste generacije, že od malih nog so se poznali in družili, vse njihove družine pa so si med seboj povezane ali so prve sosede. Bog nas čuvaj!”, je ob tem povedal eden od prebivalcev Rakitna.

Vsi se sprašujejo, kako je mogoče, da se je zgodila takšna tragedija in kaj je dejansko vzrok. “Vsi govorijo o generatorju. Nekateri pravijo, da je šlo za nafto, drugi za plin. Nesrečna mladina očitno ni upoštevala njegove nevarnosti in ga je pustila delati v tej hiši. Napaka je bila usodna,” je komentiral sogovornik za Jutarnji List. Glede na to, kar jim je povedal, je bila na praznovanju deveta oseba, mladenič podobne starosti kot njegovi pokojni prijatelji. Za odhod se je odločil po polnoči, ker je naslednje jutro čakal na izmeno v eni od tamkajšnjih restavracij. Edini preživeli je za tragedijo izvedel naslednje jutro.

Objavljena so bila imena mladih, ki so izgubili življenje: Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković, Stjepan Jukić.

Na kraj tragedije so prispeli svojci in starši nesrečnih najstnikov. Po poročanju BHRT-ja so komaj stali na nogah, strti od bolečine in žalosti, medtem ko so prebivalci Posušja gledali v smeri hišk, kjer so po novoletnem praznovanju našli mlade. Policija in dežurni tožilec županije so na prizorišču opravili ogled in preiskavo, trupla mladih pa bodo prepeljali na obdukcijo v Mostar. V Federaciji BiH so zaradi tragedije za 4. januar razglasili dan žalovanja.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen