SVRK odobril finančni prispevek Evropskega sklada za regionalni razvoj za obnovo promenade v mariborskem mestnem parku v višini 3,6 milijona evrov

0

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijo (SVRK), ki ga vodi minister Zvone Černač, je včeraj odobrila finančni prispevek iz Evropskega sklada za regionalni razvoj kot prispevek Evropske unije in pripadajoči nacionalni prispevek kot prispevek Republike Slovenije za operacijo »Obnova promenade v Mestnem parku« v Mariboru v višini 3.620.012,26 EUR.

Na Mestni občini Maribor pojasnjujejo, da je načrtovan začetek obnove Mestnega parka letošnja pomlad, v kolikor bodo do takrat zaključeni vsi postopki pridobitve evropskih sredstev in izbire izvajalca del. Vsaj prvo je s strani SVRK-a že zaključeno.

Obnova je skladno s izdelano projektno in investicijsko dokumentacijo vredna 3,6 milijona evrov, delež sofinanciranja iz sklada Evropske unije in državnih virov pa znaša kar 80 odstotkov celotne investicije.

V načrtu je obnova celotne promenade od Maistrove ulice do arkad pri prvem ribniku v obsegu 10.000 kvadratnih metrov.

Prenova bo zajemala ureditev utrjenih površin, obnovo javne razsvetljave, vzpostavitev odjemnih mest za elektriko in vodo za potrebe prireditev, obnovo fontane »gobice« avtorja Vojka Štuhca ob zgornji promenadi in hortikulturne ureditve znotraj območja promenade. 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen