Premier Janša za Planet TV glede konstruktivne nezaupnice: Ne vidim nobenih dejstev. Poglejte se v ogledalo.

6

Premier, ki opravlja tudi funkcijo ministra za zdravje, Janez Janša je za Planet TV dejal, da bi bilo popolno zaprtje države z omejevanjem gibanja na le okolico doma drastičen ukrep, za zdaj pa kaže, da ne bo potreben. Ob očitkih iz konstruktivne nezaupnice o neuspešnem spopadanju z epidemijo pa stranki DeSUS sporoča: “Poglejte v ogledalo.”

Premier se je v pogovoru dotaknil aktualnih epidemioloških razmer in dejal, da računajo, da bo mogoče tudi februarski val epidemije zdržati brez dodatnega zaostrovanja ukrepov v smeri še večnega omejevanja gibanja oziroma popolnega zaprtja države, kot ga že predlagajo nekateri. Pozval pa je k spoštovanju obstoječih ukrepov.

Ob tem je med drugim ocenil, da se kažejo pozitivni znaki odločitve za množično hitro testiranje pred prazniki. Pa tudi učinki cepljenja se počasi kažejo, tudi pri zdravstvenem kadru. Ko bodo cepljeni dobili še drugi odmerek, upa, da v zdravstvu ne bo več tako drastično manjkalo ljudi, saj ne bo več bolniških odsotnosti zaradi okužb med zdravstvenim osebjem.

Cepljenje prebivalstva bo sicer tudi logistični zalogaj, koordinacijo tega dela pa bo prevzel Jelko Kacin. “Potrebujemo logistično vrhunskega organizatorja. Gospod Kacin je tak,” je med drugim ocenil Janša in zanikal, da bi bile Kacinove nove naloge povezane s kritiko njegovih nastopov v javnosti v funkciji vladnega govorca za covid-19. “Prihajale so pritožbe po novinarskih konferencah zaradi kakega stavka. Bilo pa je desetkrat več pohval,” je Janša dejal o Kacinovih nastopih.

V petek je 42 poslancev vložilo predlog za konstruktivno nezaupnico s predlogom, naj predsednik vlade postane prvak DeSUS Karl Erjavec. Janši med drugim očitajo neuspešno spopadanje z epidemijo covida-19. “Ne vidim nobenih dejstev,” je dejal o očitkih in dodal, da se pod besedilo “podpisujejo tudi poslanci stranke, ki je imela ministra za zdravje”. Zato jim sporoča: “Poglejte se v ogledalu.”

Erjavca pa je označil za “politika, ki je na volitvah dobil manj kot 400 glasov in zbira podpise pod nek tekst, kjer druge uči demokracije”. “Naj gre v svoj volilni okraj in najprej prepriča svoje volivce,” je navedel Janša.

Dodaja, da bi bila “velika ironija, da tisti, ki v letu in pol mandata niso spravili skupaj niti za en protikoronski paket ukrepov po teži, potem zapravili še 12 milijard evropskega denarja za razne študije in različne klientelistične vire financiranja, kar je pravzaprav edini program nekaterih strank na levici”.

Spregovoril je tudi o reformi plačnega sistema v javnem sektorju in ponovil, da bi administrativni del ostal notri, izvzeli pa bi specifične dele, kot so policija, vojska in zdravstvo. Da je ta na teh segmentih že zdavnaj razpadel, po njegovi oceni kažejo anomalije, zaradi katerih je po njegovih besedah tudi “takšno razburjenje” ob objavi policijskih plač. Pa tudi kadrovski problem v zdravstvu je “v veliki meri posledica napačnega plačnega sistema”.

Št. komentarjev: 6
 1. Micka Kovačeva pravi

  Poglejte se v ogledalo, haha, vsi pač ne moremo biti tsko lepi , kot on

 2. bruh pravi

  ufff… komunisti, socialisti in levičarji kot levičarke na sploh so VEDNO grozno nestrpna, mafijsko delujoča, enoumno vzgojena in prepričana bitja…..vedno…ajd tudi zgornja….

 3. Pubec pravi

  Le kaj bi bilo potrebno, da bi ON videl dejstva?

 4. METULJ pravi

  Ne me bisat kot po navadi!

 5. METULJ pravi

  Slovenci gledamo in se čudimo, kakšen poden dosega koalicija KUL v sovraštvu do sedanje vlade in do Slovencev! To njihovo norost potencira rdeći pavliha in lažnivec Erjavec in očitno psihično udarjena predsednica SD Fajonova! rešimo se Slovenci že tega zla!!

 6. METULJ pravi

  Hvala za brisanje, ne marate da se piše resnica, hee!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen