[Pismo uredništvu] Predsednik Vlade RS, ustavite petkove kolesarje in Erjavca!

4

Na vaše uredništvo se obračam z upanjem, da bo moj, sicer slaboten glas slišan in da bo to pismo prišlo v javnost. Na vas sem se obrnil zato, ker sta dva, sicer moja priljubljena portala zavrnila moje pisanje.

Sem upokojeni profesor, star krepko čez osemdeset let. Žal od junija tudi vdovec. Ta strašna bolezen, ta COVID- 19, ki se je zgrnila na naše kraje, mi je vzela ženo. Z ženo sva bila še dokaj čila in tako sva se tudi tistega usodnega majskega petka vračala z vsakodnevnega sprehoda po Tivoliju, nazaj na v center mesta, kjer živim v starem meščanskem stanovanju. Takoj spomladi, po izbruhu epidemije, sva se strogo držala vseh zapovedanih pravil. Čisto vse, kar sva potrebovala za življenje, nama je nosila hčerka, s katero pa v času epidemije nisva bila v stiku, saj nama je vse nakupljeno vedno puščala na pragu stanovanja. Prav zaradi zavedanja, da naju lahko okuži.

Sprehodi v bližnji Tivoli so nama bili edini stik z zunanjim svetom. O, če bi čas lahko zavrtel nazaj, na marec, april… Kot že rečeno, sva se tudi tistega majskega petka vračala iz Tivolija domov. Po isti poti, mimo Moderne galerije po Cankarjevi. Kar naenkrat sva se znašla sredi kaosa, sredi kričečih takoimenovanih petkovih kolesarjev. Nekako sva se, precej prestrašena, a kljub vsemu, brez poškodb, prebila skozi podivjano množico, do najinega stanovanja.

Danes se zavedam, da mi je ta usodni sprehod vzel ženo. Žena se je začela počutiti slabo le nekaj dni po tistem sprehodu, ko sva padla v vrtinec ponorelih kolesarjev. Zbolela je za to strašno boleznijo in tako sem ostal sam. Tudi sam sem se okužil, a moj potek bolezni je minil le z blagimi simptomi. Ko so soprogo odpeljali v bolnišnico, je nikoli nisem več videl, niti se od revice nisem mogel niti posloviti. To govorim danes, ko gledam z distance na vse skupaj. Takrat se mi ni zdelo tako zelo sporno, da neka skupina protestira, nenazadnje sem zaprisežen simpatizer leve opcije, ki je meni in moji družini kot profesorju omogočila dokaj lagodno življenje, brez prevelikih naporov.

Tudi pokojna žena je bila vseskozi visoka uradnica v javnem sektorju. Skozi življenje sva imela neverjetne privilegije, ki se jih niti nisva otepala. O, tudi na volitve sva redno hodila. Stranka upokojencev je bila najina izbira, pa ne zaradi 1000 evrov, ki jih je obljubljal predsednik Erjavec, saj sva oba imela pokojnino, ki je krepko presegala to vsoto, ampak zaradi programa, ki je obljubljal varno starost. Danes vem, da je program samo obljubljal, uresničen pa ni bil nikoli.

Oba z ženo sva se po toliko letih kar nekoliko razveselila, ko je na čelo stranke prišla mlada in ambiciozna Aleksandra Pivec. No, žal ni dolgo trajalo, hitro se je morala posloviti. Čeprav prepozno, sem spregledal. Ko v teh dneh gledam, kako so vladajoči milostni do “kolesarjev” in ostalih zombijev, ki so mi po vsej verjetnosti in po edini možni razlagi, vzeli ženo, bi najraje odprl okno in kričal od obupa in samote.

Ko je odšla žena, nisem več zapustil stanovanja. Še vedno redno, vsak dan spremljam politično dogajanje, a to kar počnejo sedaj v moji stranki, ne koristi nikomur.

S strani Karla Erjavca se počutim izigranega, opeharjenega, oropanega vsega, kar sem imel in za kar sem živel. Sram me je, da sem bil do nedavnega vnet član in podpornik te stranke, da sem podpiral človeka, ki ga po vsem videnem v zadnjih dneh zanima samo oblast. Zelo dobro poznam naše poslance in srčno upam, da se mu ne bodo uklonili, saj Slovenija sedaj potrebuje predvsem stabilnost, pa čeprav z vlado, ki ni moja prva izbira, a v tem letu je nedvomno bila, saj sem bil do nedavnega član stranke upokojencev. Nisem več. Vzeli so mi vse. Zato pa kričim Vladi RS, ustavite petkove kolesarje (ti so simbolično še vedno prisotni), in korona zanikovalce!

Ustavite Karla Erjavca!

Št. komentarjev: 4
 1. Micka Kovačeva pravi

  Ustavite Karla Erjavca, podpis urednik? Članek z žalostno vsebino, vendar je takih, kot je omenjeni gospod , zelo veliko in niso doma v Ljubljani pa kljub temu doživljajo tragedije, ki jih ne ” povzročajo” kolesarji.Tako, da ne posplošujte ene tragedije, ker vemo kdo je glavni krivec – covid, ki ga vladajoči pač izkoriščajo da zvalijo vso krivdo iz sebe ,ob enem pa uveljavljajo svojo voljo

 2. exodus pravi

  https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/z-brado-pa-ne-bo-slo?Open
  V branje gospodu avtorju.
  Moje sožalje za vašo izgubo.

 3. haapy yack pravi

  …”vladajoči” uveljavljajo svojo voljo…
  …………………………………………………………..
  hoj
  Vladajo miljarderji in trenutne vlada samo izvajajo njihovo agendo.
  Kali juga in veliki reset. Tisti na višjih položajih se dodatno bogatijo in svojo moč še povečujejo, a nas vse preostale promovirajo v človeško živino, pravo čredo ,,ovc”.
  boditevcvetju

 4. exodus pravi

  Happy Jack si prebral članek iz Družine? Hotela sem, da ga vidiš. Kako svoboden je ta naš duhovnik! Mene je navdušil.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen