Newyorške borze začele s padci, padla tudi vrednost bitcoina

0

Potem ko so indeksi na newyorških borzah minuli teden dosegli rekordne ravni, so v novega vstopili z negativnim predznakom. Po poročanju tujih agencij so vlagatelji unovčili dobičke, pripravljajo pa se na objave poslovnih rezultatov večjih podjetij z zadnjega lanskega četrtletja. Padla je tudi vrednost bitcoina.

Industrijski indeks Dow Jones je v prvih 20 minutah trgovanja izgubil 0,58 odstotka. Širši S&P 500 se je znižal za 0,78 odstotka, tehnološki indeks Nasdaq pa je beležil 1,29-odstotni padec.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, vlagatelji predvsem nestrpno pričakujejo objave četrtletnih rezultatov večjih ameriških borznih podjetij.

Padla je tudi vrednost najbolj poznane kriptovalute bitcoin. Ta je prejšnji teden prebil rekordno vrednost 40.000 dolarjev, trenutno pa je na borzi Bitstamp za en bitcoin treba odšteti nekaj nad 33.000 dolarjev.

V Evropi so borzni trgi obarvani rdeče. V Londonu je FTSE 100 0,94 odstotka pod gladino, v Frankfurtu DAX izgublja 1,28 odstotka in v Parizu CAC 40 1,06 odstotka.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen