Netanjahu umaknil Trumpa z naslovne fotografije na Twitterju

0

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je z naslovnice svojega profila na družbenem omrežju Twitter odstranil fotografijo z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom. Po poročanju tujih tiskovnih agencij gre morda za znak, da se Netanjahu oddaljuje od političnega zaveznika, ki mu v domovini grozi odstavitev.

Fotografija Netanjahuja, ki sedi ob Trumpu v Beli hiši, je bila dolgo časa na naslovnici uradnega profila izraelskega premierja na Twitterju ter je pričala o tesni povezanosti obeh politikov in Trumpovi priljubljenosti v Izraelu.

Izraelski premier je ni umaknil niti po zmagi demokrata Joeja Bidna na predsedniških volitvah v ZDA 3. novembra lani. Jo je pa za kratek čas zamenjal ob judovskem prazniku hanuka s praznično fotografijo. A kmalu je na naslovnico na Twitterju znova dal fotografijo z ameriškim predsednikom v Beli hiši, tokrat ob podpisu sporazuma o normalizaciji odnosov med Združenimi arabskimi emirati in Bahrajnom.

Davi je Netanjahu to fotografijo zamenjal z novo, na kateri se cepi proti covidu-19, zraven pa je slogan izraelske kampanje cepljenja Izraelski državljani, vračamo se v življenje.

Fotografijo je zamenjal na dan, ko bodo demokrati v ZDA znova dali na glasovanje resolucijo za sprožitev 25. amandmaja k ameriški ustavi za odstavitev Trumpa po sredinem vdoru njegovih privržencev v ameriški kongres. Demokrati naj bi nato v sredo dali na glasovanje potrditev ustavne obtožbe, ki so jo vložili v torek in Trumpa bremeni vzpodbujanja vstaje proti oblastem.

Netanjahu je dogajanje na Kapitolu v četrtek označil za divjaštvo in izrazil prepričanje, da bo zmagala ameriška demokracija.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen