Način delovanja “biciklistov” mi ni jasen, saj očitno mislijo, da denar raste na drevesih

1

Piše: Franci Kepa, poslanec SDS

Mesec dni pred sestavo nove vlade, lanskega marca, se je na levi politični strani začel pogrom; demonstracije na ulicah, opozorila pred domnevno grozečim fašizmom in celo grožnje s smrtjo predsedniku Slovenske demokratske stranke in drugim članom. Vladal je občutek napetosti, ki je bil bolj podoben začetku vojne, ne pa zgolj menjavi vlade.

Predhodna vlada takratnega premiera Šarca je zanikala resnost in posledice epidemije koronavirusa covid-19. Poleg stranke LMŠ in SAB sta bili pri kasnejših poskusih razdora aktivni zlasti stranka Levica in njena ideološko sorodna stranka SD.

Aktivisti levih strank, člani nekaterih nevladnih organizacij ter osebe, katerim država plačuje prispevke za njihovo ustvarjanje, so se ob petkih, kljub prepovedi združevanja za preprečitev širjenja koronavirusa, udeleževali tako imenovanih petkovih protestov – najprej peš, nato s kolesi in celo z avtomobili. Podobnemu dogajanju, ki ga je zaznamovalo nasilje, smo bili priča že leta 2012, ko so rušili večinsko desno vlado. Med njimi so tako imenovani “biciklisti” večina pa takih, ki dobijo od države, poleg plače, tudi plačane prispevke. Vse to dobijo na lahek način – s postavitvijo kakšnega performansa sem ter tja, nekaj raperskih pesmi tu in tam, nekaj arhitekturnih inštalacij in podobnih stvari.

Ljudje, ki trdo delajo v gospodarstvu, trgovini, industriji in samozaposleni v gospodarstvu, plačujejo s svojim delom prej omenjene levičarske “aktiviste”.

Sam sem delovno dobo pridobil z dejavnostjo na trgu dela, ki deluje po načelu povpraševanja in ponudbe, zato mi način delovanja zgoraj omenjenih “biciklistov” ni jasen, saj očitno mislijo, da denar raste na drevesu in ga je na pretek.

Menda so bili vodje skrajne levice na delovnem obisku oz. izobraževanju v Venezueli. Tam naj bi pri pokojnem Chavesu dobili napotke za izvoz novodobne socialistične revolucije. Pa glej ga zlomka, prav zaradi take politike v Venezueli ljudje nimajo niti za hrano. Številčno zapuščajo državo. O tem naša javna televizija skoraj ni poročala, poročala ni niti o nekaj sto Slovencih, živečih v tej državi, ki bi, zaradi slabih razmer, nujno potrebovali pomoč.

Tudi njihovi natiski Tita, Che Guevara in rdeče zvezde na majicah so neprimerni v parlamentu. Te simbole prinašajo v hram demokracije, kot bi prišli na piknik bratstva in enotnosti peč čevapčiče.

Več kot očitno je kaviar levica v pomoč delavcem samo z besedami, medtem pa sami dobro živijo od Soroševega Judeževega kapitala, njegovih pomagačev in denarja namenjenega nevladnim organizacijam.

Kljub nenehnim napadom levičarskih strank je vlada premiera Janše uspešno delovala v tem težkem času epidemije koronavirusa, mainstream mediji “javna občila”, predvsem televizija, ki bi morala politična stališča uravnoteženo predstavljati, pa je te napade poudarjala, celo spodbujala.

Vlada je priskočila na pomoč slehernemu državljanu, tako upokojencem, študentom, dijakom, kmetom ter delavcem v vseh panogah gospodarstva. Velik poudarek smo dali pomoči gospodarskim panogam, katere zaradi ustavljanja epidemije virusa ne morejo delovati – trgovini, restavracijam, turizmu …

Po primerjalnih kazalcih, bo Slovenija krizo prebrodila uspešno, z manjšim upadom poslovanj podjetij, majhnim številom odpuščenih delavcev in z dobrim nastavkom za ponovno poživitev gospodarstva. Ob množični dostavi cepiva proti virusu se bo življenje hitro normaliziralo.

Pretekli teden se je rodilo obetavno združevanje na desnem političnem polu – nova povezovalna stranka. To združenje naj bi vključevalo Slovensko ljudsko stranko, Novo ljudsko stranko, Zelene Slovenije in verjetno še nekatere druge desnosredinske stranke; s tem se kaže luč na koncu tunela za slovenski politični prostor.

Prepričan sem, da bo v prihodnje na političnem področju močno grelo toplo sonce.

Ostanimo zdravi in naj živi demokratična Slovenija!

Število komentarjev: 1
  1. Re gornjemu pravi

    Prava kepa!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen