Morbidno zakulisje KUL-ovega prevrata: Hudo bolni Kramar, hudo nesramna Bratuškova in huda stiska pri nabirki glasov za konstruktivno nezaupnico

8

V zadnjih dnevih smo priča politični debati o iskanju rešitve, ki bi omogočala tajno glasovanje zunaj DZ. Dvotretjinske večine za spremembe poslovnika DZ za zdaj ni. V delu koalicije in tudi predsednik DZ Igor Zorčič rešitvi z mobilno komisijo, kar predlagajo v LMŠ, Levici, SAB in SD, niso naklonjeni. Zorčič ob tem opozarja tudi na etični vidik.

Po Zorčičevem mnenju je vprašanje mobilne skupine, ki bi dostavila glasovnico poslancu zunaj DZ, prvovrstno etično vprašanje. Izpostavlja dilemo, do katerih poslancev naj gre ta komisija: le tistih v karanteni ali tudi tistih, ki imajo zaradi covida-19 hujše simptome, ali pa tudi do poslancev, ki so drugače huje bolni. Med slednjimi je tudi poslanec SAB Franc Kramar.

Spomnimo: ravno za poslanca Kramarja se je govorilo, da se bo zaradi hude bolezni težko udeležil tajnega glasovanja o konstruktivni nezaupnici. Vodja poslanske skupine SAB Maša Kociper je pred dvema dnevoma povedala, da je Kramar na dolgotrajni bolniški.

Glede pritiskov na poslance in domnevnega zvijanja rok, da bi podprli konstruktivno nezaupnico in Karla Erjavca za mandatarja, pa je Kociprova v primeru Franca Kramarja, obtožila kar vodjo poslanske skupine SDS Danijela Krivca in predsednika vlade Janeza Janšo, ki naj bi Kramarja prepričevala, naj ne podpre konstruktivne nezaupnice proti njegovi vladi.

Kociprova je namreč dejala: “Če pa govorimo o pritiskih, se pa moramo vprašati, če kdo drug izvaja pritiske na njega. Njegova poslanska skupina mislim, da se vsi strinjamo, da mora biti v stiku z njim. So pa govorice v Bohinju, da ga je obiskal gospod Krivec, da je govoril z gospodom Janšo. In če pa druge poslanske skupine ali stranke pritiskajo na našega poslanca, kako naj glasuje ali da naj ne glasuje, potem je pa to nedopustno”.

Krivec ji je danes odgovoril: “Spoštovana kolegica @Maša Kociper ,prosim, da ne, širite lažnih, nepreverjenih informacij ali, kot ste izjavili “govoric iz Bohinja”. Gospoda Kramarja nisem obiskal, saj spoštujem njegovo zasebnost v tem težkem času, prav tako pa se držim vseh epidemioloških ukrepov.”

Kociprova seveda deluje po naročilu svoje šefice Alenke Bratušek, ki bi se v primeru najhujšega, prav rada zleknila v Kramarjev poslanski sedež in tako čez “okno splet splezala v parlament”. Po naših neuradnih informacijah je Kociprova tista, ki kliče hudo bolnega Kramarja in ga gnjavi v zvezi z glasovanjem o konstruktivni nezaupnici. Skratka – morbidno!

Da je v stiku s Kramarjem je priznala tudi Kociprova: “Seveda pa sem ga jaz kontaktirala v zadnjem času enkrat. Takrat, ko sem ga vprašala in želela osebno od njega zagotovitev, da lahko damo njegov podpis pod konstruktivno nezaupnico. Takrat sem ga tudi vprašala absolutno seveda, kako se počuti in kakšno je njegovo zdravstveno stanje. Jaz tukaj ne bi, mislim, da ne smem razpravljati o detajlih. Je pa zdravstveno stanje težko in tudi ni znal povedati že takrat, ali se bo lahko glasovanja udeležil ali ne.”

KUL-ovci imajo seveda sedaj celo manj kot 40 glasov, zato sploh več ne izbirajo sredstev za dosego sicer vedno bolj oddaljenega cilja – zrušitve vlade Janeza Janše. Gnjavijo hudo bolne poslance in tako ali drugače grozijo tistim, ki niso želeli dati podpisa pod konstruktivno nezaupnico. Če odštejemo Branka Simonoviča (Desus), Franca Kramarja (SAB), morebiti tudi Gregorja Židana (SD), ki bi letel iz parlamenta, če bi se vanj v nujnem primeru za koalicijo vrnil Zdravko Počivalšek, je jasno, da je njihova nabirka glasov pod številko 40…

Z VAŠIMI cenjenimi donacijami bomo najboljši medij za VAS.
VAŠ Politikis.si.

Št. komentarjev: 8
 1. demokrat pravi

  Navadni nesposobni cepci, ki jim gre samo za bruseljski denar, ki bi jim kapnil v njihove žepe! Požvižgajo se oni na slovenski narod!

 2. bruh pravi

  ajd..le naši tipični smrdeči sistemsko mafijski, divje nestrpni levičarski pra sci in svi nje…nić novega…ajd

 3. exodus pravi

  Obnašajo se kot bi bil čas za predvolilni boj. To bi jim lahko zakon nekako preprečil. Mogoče bi morali nas volilce kaj vprašati in sicer kdo je za zmago protikomunizma in kdo je za komunizem. Črno na belem in jasno kot beli dan katere stranke sodijo kam.

 4. bruh pravi

  exodus, oni so dediči sistemsko mafijskih zločinskih a sodno in medijsko zaščitenih komunistov…ko in če bodo imeli možnost, bodo to počeli ponovno..oni so taki,. vsi….ajd

  1. exodus pravi

   No bruh, kater pameten Slovenec bo potem podprl take izmečke? Dajmo karte na mizo enkrat za vselej. Janša nam je naredil veliko uslugo. To moramo spoštovati in mu pomagati.

 5. mirror pravi

  Lenka je brez službe in bi rada izpulila poslanski mandat bolnemu poslancu.

  1. Karli pravi

   Res je. Prek trupla do funkcije. Bljak!

 6. Cerjak pravi

  Kramar naj počiva v miru, šivilja pa bo imela kosmato dušo do konca svojega bednega življenja.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen