Johnson s slabo novico: Novi sev koronavirusa morda bolj smrtonosen od ostalih

1

Obstajajo dokazi, da je novi sev novega koronavirusa, ki so ga odkrili v Veliki Britaniji, morda bolj smrtonosen od doslej znanih, je po poročanju tujih tiskovnih agencij danes dejal britanski premier Boris Johnson.

“Poleg tega, da se širi hitreje, obstajajo tudi dokazi, da je nova različica, ki so jo odkrili v Londonu in na jugovzhodu države, morda povezana z višjo stopnjo smrtnosti,” je dejal na novinarski konferenci.

Glavni svetovalec britanske vlade za znanost Patrick Vallance je ob tem opozoril, da nove ugotovitve temeljijo na zgodnjih predhodnih ocenah. Pojasnil je, da je dokazano večje tveganje za smrt pri tistih, ki so se okužili z novim sevom kot pri okuženih z dosedanjimi sevi. “To so še nezanesljivi podatki, natančnih ocen še ni,” je dejal.

Novo različico virusa so v Veliki Britaniji odkrili konec lanskega leta. Hitro se je razširila v Londonu ter Kentu na jugovzhodu Anglije. Ob tem je povzročila zaskrbljenost po vsem svetu, države pa so uvedle nove omejitve glede potovanj, da bi zajezile njeno širjenje.

Število komentarjev: 1
 1. haapy yack pravi

  hoj
  Ja tega je že nekaj nazaj napovedal Bill evgenik. Če še to ne bo pomagal bodo sprašil vakcino SARS/HIV/MERS.
  Katere naj bi preživeli samo tisti z najmočnejšim obrabnim sistemom. Naslednje kar bo po njihovem, da se bodo ceplejini spravili na necepljene in kaos bo zvladal iz vseh smeri. Čreda naj bi sama plačal cepivo za istrebljenje. Tako oni. Kaj pa mi?
  zig
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen