V strelskem incidentu v osrednji Franciji ubiti kar trije policisti

0

V osrednji Franciji so bili davi ob posredovanju zaradi nasilja v družini ubiti trije policisti, en pa ranjen. Moški srednjih let je policiste ustrelil, ko so ti poskušali rešiti žensko, ki se je zatekla na streho hiše. Policiji je uspelo rešiti žensko, strelca pa so nato našli mrtvega.

Policija je v izoliranem zaselku Puy-de-Dome blizu vasi Saint-Just južno od mesta Clermont-Ferrand posredovala malo po polnoči po prejemu klica o nasilju v družini. Ko so se približali hiši, je 48-letni moški začel streljati, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Strelec je sprva ustrelil in ubil enega policista ter ranil še enega, nato pa zanetil požar v hiši. Pozivu na pomoč sta se odzvala še dva policista, na katera je moški prav tako streljal in ju ubil, so sporočili iz tožilstva v Clermont-Ferrandu.

Na prizorišču so še vedno okrepljene enote posebnih policijskih enot in gasilci, ki skušajo omejiti požar. Dostop do hiše je policija zaprla.

Notranji minister Gerald Darmanin je povedal, da so bili ubiti policisti stari 21, 37 in 45 let. Svojcem je izrazil sožalje. Francoski predsednik Emmanuel Macron se je v tvitu poklonil pripadnikom varnostnih sil, ki tvegajo svoja življenja, da bi zaščitili ljudi. “To so naši junaki,” je dodal.

Strelec je bil zaradi obtožb, povezanih s skrbništvom za otroka, že od prej znan oblastem.

Darmanin je danes sporočil, da so ga nekaj ur po dogodku našli mrtvega. V sporočilu na Twitterju ni pojasnil, kako je umrl. Sporočil je še, da bo obiskal kraj dogodka.

Dodal je, da je ženska na varnem. Zaslišuje jo policija.

Z izjemo terorističnih napadov so streljanja na policiste v Franciji dokaj redka. Maja je nek moški v regiji Gironde iz svoje hiše streljal na policiste in enega ranil. Ko je hotel znova streljati, so ga policisti ubili, poroča AFP.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen