V nemškem Trierju v coni za pešce moški s terencem zapeljal v množico: štirje mrtvi, med njimi tudi 9-mesečni dojenček in 15 ranjenih

0

V nemškem Trierju, kjer je danes terenec Range Rover v coni za pešce zapeljal v množico ljudi, so po najnovejših podatkih umrli štirje ljudje, 15 jih je bilo ranjenih, je nocoj sporočila policija. Državni tožilec pa je povedal, da je bil voznik avtomobila pod vplivom alkohola in je najverjetneje imel duševne težave. Za zdaj ne kaže na politični motiv.

Moški je s terenskim vozilom zapeljal v cono za pešce ter zapeljal v naključne mimoidoče. Pri tem so umrli devetmesečni dojenček, 73-letna ženska, 25-letna ženska in 45-letni moški. 15 ljudi je bilo ranjenih, med njimi štirje huje, pet težko in šest lažje, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil sporočil notranji minister dežele Porenje-Pfalško Roger Lewentz. Številni ljudje, ki so bili v tistem času v središču mesta, so v šoku, je dodal.

Voznik, 51-letni Nemec iz Trierja, je po besedah ministra vozil cikcak, kar kaže na to, da je zavestno hotel ubiti čim več ljudi.

Policija je moškega nemudoma prijela in mu zaplenila avtomobil, kasneje so ga odpeljali na zaslišanje in proti njemu uvedli preiskavo.

Državni tožilec Peter Fritzen pa je povedal, da je bil voznik avtomobila pod vplivom alkohola – v krvi so mu izmerili 1,4 promila alkohola. Dejal je še, da je moški najverjetneje imel duševne težave. “Za zdaj ne kaže, da bi šlo za teroristični napad ali dejanje z verskim ali političnim ozadjem,” je dodal.

Po ugotovitvah policije avtomobil ni last moškega, temveč mu ga je nekdo posodil. V avtomobilu je v zadnjih dneh tudi živel.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen