Umrl igralec Jeremy Bulloch, lovec na glave iz Vojne zvezd

0

V 76. letu starosti je umrl britanski igralec Jeremy Bulloch, ki je upodobil lik lovca na glave Boba Fetta. Ta se je v zgodovino zapisal kot eden najbolj kultnih likov Vojne zvez. Bulloch, ki je zaigral tudi v filmskih uspešnicah, kot sta Summer Holiday in James Bond, je umrl zaradi zdravstvenih zapletov po večletnem boju s Parkinsonovo boleznijo.

Zaigral je tudi v več televizijskih serijah v 70. in 80. letih, med drugim tudi v sloviti Doctor Who in Robin of Sherwood, odigral pa je tudi v manjših vlogah v treh filmih o Jamesu Bondu.

Zaslovel pa je, ko je oblekel težek kostum za lik lovca na glave Boba Fetta v filmih franšize Vojna zvezd Imperij vrača udarec (1980) in Jedijeva vrnitev (1983). Vlogo mu je dodelil polbrat Robert Watts, ki je bil koproducent filma Imperij vrača udarec. Kot je pojasnil, je poklical Bullocha po telefonu in mu rekel: “Če ti je kostum prav, je vloga tvoja.” Prišel je in bila mu je prav, se spominja Watts.

Z vlogo je “očaral občinstvo, takoj ko se je pojavil”, pa so tvitnili pri franšizi Vojne zvezd. Kot so dodali, se ga bodo mnogi spomnili tudi po človeški toplini in dobrodušnosti. Daniel Logan, ki je nasledil lik, je dejal, da ga je zelo prizadela njegova smrt ter da mu bo večno hvaležen za vse, kar ga je naučil.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen