Slovenija počasi, a zanesljivo sledi osamosvojitvenim vrednotam: Namesto Titove ceste v Radencih poslej Cesta osamosvojitve Slovenije!

5

Občinski svet v Radencih je v torek preimenoval dosedanjo Titovo cesto v Cesto osamosvojitve Slovenije. Župan Roman Leljak ob tem pravi, da tudi referenduma o preimenovanju, ki je bil predviden po umiritvi epidemije covida-19, ne bo.

“Vse smo preklicali, referenduma ne bo, odločili smo o novem imenu in zadeva je končana. Občinski svet in župan občine Radenci se s problematiko Titove ceste ne bosta več ukvarjala, ker Titove ceste v Radencih več ni,” je za STA povedal Leljak.

Civilna pobuda, ki se bori proti preimenovanju Titove ceste, bo po besedah Franca Vukajča vztrajala pri referendumu. Leljak na to odgovarja, da bo občina v tem primeru za zastopanje pooblastila odvetniško družbo in naj se dogovarjajo, kako bodo zadevo reševali.

Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o imenovanju ulic, trgov in naselij v zdraviliškem kraju Radenci začne veljati v četrtek. Z občine so sporočili, da je preimenovanje sprejeto ob 30-letnici samostojne Slovenije in 30. obletnici plebiscita, s katerim smo odločili, da bo Slovenija samostojna država.

Ustavno sodišče je 4. decembra zavrglo ustavno pobudo, ki jo je vložil Vukajč, ker pobudnik tudi po ponovnem pozivu ni uspel z dokazovanjem protiustavnosti in nezakonitosti odloka, ki ga je sprejel občinski svet.

Občina Radenci se je tako pridružila mnogim mestom in krajem, ki so ta del zgodovine iz poimenovanja javnih cest, ulic in trgov umaknili v muzeje in zgodovino, so še zapisali v sporočilu. Stanovalcem bo občina povrnila po 50 evrov stroškov za zamenjavo dokumentov.

Št. komentarjev: 5
 1. Micka Kovačeva pravi

  Leljakova kaprica. Rajši bi naredil kaj za tiste ljudi, ki jih je oškodoval v preteklosti pri prodaji avtomobilov.

  1. roman naprudnik pravi

   ali tvoja kaprica?

   1. Micka Kovačeva pravi

    Škoda, Naprudnik, da nisi med tistimi, bi gledal na njega drugače

 2. bruh pravi

  odlično… dvomim, da v EUropi in v nemčiji, in primis, lahko poimenujejo ulice po hitlerju ali v italiji po musoliniju..ajd…. verjamem pa, da našim zagovornikom komunističnih zločinov , kot je zgornja naša kao post-komunistićna smrdeča divje nestrpna in mafijsko/ideološko/volilno pravoverna in disciplinirana kućanova levičarska SVI NJA kdaj to razumela, sprejela ali spoznala…ajd,..no way..oni ostanejo taki..ajd..

 3. raft pravi

  Tiste, ki še vedno zagovarjajo zločine Tita bi peljal v rov Barbara in jih za nekaj časa zazidal. Je-bi ga, nekateri ne razumejo brez, da se jim razloži na praktičen način.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen