Nekaj demokratičnih medijev nam vendarle vliva upanje v renesanso slovenstva

7

Piše: Pavel Ferluga, publicist

Že od povojnega časa se v zahodnem svetu pojavljajo definicije levih ideologiji 20. stoletja, ki nimajo logičnega smisla. To se posebno še dogaja v državah zahodnega sveta, ki niso okusile diktatur Enoumja, ali pa tistih držav, ki simpatizirajo z enoumnimi ideologijami. Enoumne ideologije so vse tiste, ki odklanjajo vsako drugačno razlago nekega dogodka ali mišljenja, od edine zapovedane njih »resnice, kit o zanesljivo NI, v kolikor le na domišljavi, teoretski neutemeljeni podlagi.

Splošno znano je, kako se je v 20. stol. začel svetovni konflikt, ki je prinesel največ človeških žrtev od predhodnih dosedanjih sporov in vojn. Zadnja svetovna vojna ni bila pod enačbo preteklih konfliktov, ki so v glavnem, stremeli za ozemeljsko pridobitev, v prid lastnega nacionalnega materialnega interesa na pridobljenih tujih ozemljih, ampak je zahtevala pri osvajanju,da so tuji prisilni podložniki sprejeli njih IDEOLOGIJO, prvenstveno najsvetejšo edino »resnico vesoljne imaginarne vrednote«. Zanimivo in poglavitno je, da je ta ideologija od vsega začetka označena kot SOCIALISTIČNA, ki naj bi bila obenem tudi SOCIALNA! Tu leži največja zmota človeka,ki ta dva pojma izenačuje, brez predhodne globlje analize ta nekompatibilne dvojice, v bistvu pravega »oksimorona«.

Pri nas, v Sloveniji, je ta oksimoron, ne le spregledan, ampak povsem neobjektivno uporabljan kot RESNICA, čeprav podzavestno manipuliran, ker sluten kot zakrinkana LAŽ, kar je sicer že prešlo v podzavest vseh vernikovLEVICE s spominsko markacijo »EDINE« resnice (zato tudi definicija »Laž je duša komunizma« ! -veje socializmov). To potrjuje celo dejstvo, da so se člani ZKS preimenovali v krinko (fasado) SD (Socialni Demokrati)! Pazite! Ne »Socialistični Demokrati«, kar bi bilo objektivno, ker sami podzavestno zaznajo, da Socializem in Demokracija nista KOMPATIBILNA, niti za primitivnejšo miselnost »raje«, ki vse poenostavi. Teoretiki socializma so pač previdni, da ja ne bi tudi določen, bolj zahtevni del »raje«, zaznal neskladnost, če bi se pozanimal za pravo definicijo nasprotja besed Socializem in Sociala v luči efektivnega zgodovinskega dogajanja, na čisto materialni podlagi (čemu toliko žrtev v VSEH »zmagovalnih in ne« socializmih, torej efektivne LEVICE?). Logično, dapo koncu II.sv.v., je Stalin (zaveznik desnice s »figo v žepu«) moral, kot komunist zvest manipulacijam socializmov, označiti Zahodnjake s FAŠIZMOM, kar normalno razmišljajočemu Homo Sapiens-Sapiensu, ni niti pod razno razumljivo !!! Po tej »Stalinovi logiki hladne vojne, so se zahodni »FAŠISTI« borili proti NACIFAŠIZMU ??? Tu zares ne moremo spregledati EKLATANTNE dialektične MANIPULACIJE, še danes v zahodnem svetu ne kritizirane z objektivno zgodovinskimi dejstvi.

Glavna značilnost neobjektivnosti, je povojni AGITPROP socialističnih levic (desnih socializmov enostavno NI!), ki poučuje lastne in tuje ne-misleče proletarce in misleče zasvojence naivne desnice, da sta oba nacional-socializma(nacifašizma) DESNICA. Neverjetno in povsem NEOBJEKTIVNO je dejstvo, da tudi v notorično »desnih« državah EU in, s še vedno nacional-socialistične dvojice (nemško-laške), prepričano definirajo ta zadnja dva poražena SOCIALIZMA, da sta  skrajna desnica !!! HALLLOO !!! Da obstajajo tudi v EU, poleg Slovenije, BUTALCI, priseben človek ne more verjeti! To »pohabljeno desnico« je zelo težko prišteti k nasprotnikom LEVICE, če pa so ideološko povsem primerljivi z nacional-socializmom, torej z izrazito LEVO IDEOLOGIJO SOCIALIZMOV nasploh. Ne smemo pozabiti, da tudi internacional-socialisti, so v smislu velikih nacionalnosti (Ruska, Kitajske, Srbske idr. večinskih jezikih v večnacionalnih državah) izrazito ozemeljsko fašistoidni NACIONAL-SOCIALISTI. Najbolj eklatanten je primer Kitajske in Rusije (pa tudi v manjših soc.diktaturah, kot Sev.Koreja etc.etc.), ki še danes izvajo, vsem na očeh,  odkrit GENOCID nad manjšimi narodi in verskimi skupinami, v njih strogo nacionalnih državah. Tudi OZN zatisne , ne le eno, ampak obe oči, v tej NEČEDNOSTI do nacionalnih manjšin pri določenih velesilah.

Vzeto na kratko, lahko definiramo danes, da je svet v zelo kritičnem stanju glede objektivnosti v sodbi stanja v desno demokratičnih državah in socialističnih DIKTATURAH. Razkorak je bolj kot evidenten za razmišljajoče bitje Homo Sapiens-Sapiensa, ne pa za večinskega proletarskega Pitecantropusa. Ta ima celo volilno pravico in se šteje del »kulture«, ki je prava BEDA (razni prišleki Zlatani, Spomenke, Zvezdane, Jenulli itd.itd.) Mi Slovenci imamo bolj kot viden, otipljiv motiv skrbi, glede razvoja stanja duha v komaj pridobljeni osamosvojitvi, kjer danes še vedno resno ogrožajo slovensko državnost reminiscence pro-kominternovskega Titoizma, ki je  bolj kot konspirativen, rekel bi celo skrajno nevaren za DEMOKRACIJO. Na srečo imamo vsaj še bledo luč na koncu črno-rdečega predora, v par demokratičnih glasilih (Demokracija, NOVA24TV- Kdo vam laže, Politikis.si – in nekaj glasil bolj mazohistične t.i. »desne sredine« brez resnega antagonizma), ki nam vliva upanje v RENESANSO SLOVENSTVA, brez socialističnih zajedavcev disfatističnega totalitarnega ENOUMJA (enoumje je vedno prisilno totalitarno).

Omenjena BEDA ni le na kulturnem področju, ampak širi svoje metastaze na vsa področja družbenega dogajanja, še posebno na področju »objektivnega« KRIVO-SODSTVA vštevši tudi US in Tožilstvo, poleg Policije, kot selektivno represivnega aparata (tradicija MILICIJE) v zaslombi krivosodstvu, da o MEDIJIH sploh ne govorimo, ker so kot graditelji egiptovskih piramid zakoličene posmrtnosti, toda v razliko s temi, na lažno-trhli podlagi !

Ostane nam le upanje, kar je zelo vprašljivo, če se bo ta narod prebudil iz skoraj stoletnih »odrešujočih« sanj socializmov in postal zares vsaj predvojno tradicionalen. Upanje zares zadnje umre. Bomo zmožni miselnega zasuka iz klešč »TRŠIC« in tovarišev, ki se danes naslavljajo z navideznimi, torej lažnimi, moralno-etičnimi GOSPODI ?

Št. komentarjev: 7
 1. Pubec pravi

  Spoštovani Šeruga dobro ste ” obdelali” prišleke ( kar po imenih) , vendar ste v svoji ihti tudi vsekali mimo, kar kaže , da ste vse kar posplošili . Ne trdim za vse, vendar za Zvezdano, ( Mlakar) vam lahko jamčim, da je iz korenin naše gore list. Sicer pa, če sodite po imenih, kaj ste potem vi? Pavel je tudi češko ime, Paul nemško, Paolo..?. Po tej vaši ” teoriji” torej tudi vi niste čisto sigurno Slovenec. Zato v bodoče takih neumnosti raje ne pišite

  1. Pavel Ferluga pravi

   Prvič, nisem Šeruga, čeprav je ta priimek tudi v Sloveniji prisoten. Zvezdane sem mislil v svojstvu zločinskega znaka socializmov sorodnih nacifašizmu (vedno socializmi). Kar se imen tiče ne bom diskutiral, ker so ta nemerodajna. Priimek Ferluga pa je na tržaškem kar pogost in označuje v glavnem slovenski živelj, saj imamo celo vas nad Trstom po imenu FERLUGI, katero so Lahi prekrstili v Conconello. Da so tudi nekateri “janičarji” slovenskega rodu ne bom skrival, a zanesljivo tak jaz nisem. In ponovno ponavljam, da ne sodim po imenih, ampak po priimkih. Če že omenjate “neumnosti” je treba le te tudi utemeljiti…poskusite in ne samo z rečenico neumnost,ker s tem nične dokazujete…

 2. haapy yack pravi

  hoj
  Tole je mal čudn? Strokovnjak ne morjo pojasniti pojavo Homo sapiensa in ne civilizacijo kromanjonca.
  Torej poreklo Homo sapiensa je uganka? Homo sapiens (modri človek)?
  Čudn? Da je danjšnji čas “pametnega človek” res tak? Dejanja okoli nas tega ne potrjujejo.
  zig
  boditevcvetju

  1. Gasilec pravi

   Šeruga je tako ” opran” da so zgoraj našteti mediji za njega, demokratični? Ha, ha, ha

   1. Pavel Ferluga pravi

    Ti pa kar “špricaj”, ker je to opravilo gasilcev….lp

  2. Pavel Ferluga pravi

   Pravzaprav ni nobene potrebe odgovarjati…Čeprav spadaš v dobo Homo Sapiens -Sapiiensa, je tvoja staja pri Pitecantropus-erectus…Cromagnon je prerazvit…Naslajaj se s “pametnim telefončkom”….

 3. bruh pravi

  ufff…. dobro napisano, ampak naši smrdeči vedno divje nestrpni in sovražno nastrojeni post-komunistićni vedno MAFIJSKI levičarski pra sci in svi nje ne bodo NIKOLI razumeli tega teksta…. demokracija, strpnost in pluralizem so vrednote, ki jim ne spadajo…..ajd….je za te podivjane smrdeče levićarske pra sce in svi nje je to nekaj prezahtevnega…za njih je bolj banda 571, ki jih lahko le oni imajo za kao novinarji/novinarke in ne navadne smrdeče kućanove levičarske KU R BE , ki so vse bile zaposlene klientelistično in bodo čisto vse za vedno MAFIJSKO/ideološko/volilno disciplinirane levičarske ovčke….ajd—oni so taki…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen