Zlatan Čordić po vseh svojih nezakonitih eskapadah le pod lupo kriminalistov! Sodu dno izbilo maltretiranje Kreka.

7

“Direktorja nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milana Kreka sem obiskal malo po incidentu. Konkretno zadevo obravnava kriminalistična služba. Postopek se vodi zaradi suma kaznivega dejanja nezakonitega snemanja in prekrška po zakonu o nalezljivih boleznih,” je na današnji novinarski konferenci o Zlatkovem nadlegovanju Kreka povedal vladni govorec Jelko Kacin.

Kacin je razkril, da je Krek na policijo podal predlog za pregon raperja zaradi suma kaznivega dejanja neupravičenega snemanja, saj ga je ta skupaj s še eno osebo na ulici zasledoval ter mu med snemanjem postavljal vprašanja o vladnih ukrepih zoper koronavirus.

“Dogodek obsojam. Gre za nedopustno nadlegovanje. Težko je gledati objavljeni posnetek, na katerem je kar osem minut maltretiranja izjemno izpostavljene osebe, ki sama nosi velik del bremena pri soočenju s koronavirusom. Hkrati pa lahko pozdravim odziv posameznih politikov in strank, ki so dogodek obsodili. Cenim tudi odziv obeh novinarskih organizacij, ki sta se ogradili od samooklicanega novinarja,” je še dejal Kacin.

Tudi z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so sporočili, da ponedeljkov dogodek ostro obsojajo in ga sprejemajo “tudi kot napad na neodvisno zdravstveno strokovno institucijo javnega zdravja, kar je presedan brez primere”. Po njihovih navedbah sta dve osebi Kreka daljši čas verbalno nadlegovali in mu ovirali svobodno gibanje, poroča STA.

Čordiću in še drugi osebi na NIJZ očitajo, da sta s Krekom komunicirala na nesprejemljiv in nasilen način ter dejanje tudi snemala. Pri tem so poudarili, da NIJZ spodbuja kulturen in strpen dialog z in med različnimi deležniki, kljub morebitnim različnim pogledom do posamezne problematike, ostro pa obsoja nasilje kot metodo komuniciranja.

“Nezaslišano je, da se v demokratični državi, kakršna je Slovenija, zgodi kaj takšnega,” pa je v odzivu zapisal Krek. Dodal je, da so ga že mnogi ustavili na ulici in ga spraševali o stališčih do epidemije, “vendar smo vedno imeli zelo kulturen dialog, brez sledov nasilja ne glede na naša mnenja, poglede in stališča, ki smo jih imeli”.

Dogodek so obsodili tudi v Zdravniški zbornici Slovenije. “Tako kot vedno v preteklosti zbornica tudi v tem primeru odločno obsoja neprimerno dejanje, ki je imelo elemente nadlegovanja. Poleg tega zbornica obsoja ne le to, ampak vsakršno nestrpno komunikacijo in dejanja zoper zdravstvene delavce,” so zapisali.

Nad dogodkom je pretresena tudi vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović. “Krek posveča svoje življenje obvladovanju epidemije. NIJZ je v tem času naredil korake, ki so nepojmljivi, podobno kot na svojem področju UKC. Potem taka zahvala, da se to v Sloveniji zgodi, nimam besed. To ni način odnosa med ljudmi,” je bila ogorčena v izjavi za medije.

Čordić je medtem na Twitterju objavil video, v katerem se je direktorju NIJZ opravičil. “Priznam, novinarsko delo ni moja boljša stran. Gospod Krek, če sem vas na kakršen koli način užalil, se vam globoko opravičujem. Nikakor to ni bil moj namen,” je dejal. Pri tem je izrazil željo, da bi Krek spoštoval vprašanja državljanov in nanje odgovoril. Pozval je k spoštovanju zaščitnih ukrepov ter h “krepitvi imunskega sistema namesto sovraštva”.

Na ljubljanski policijski upravi so za STA pojasnili, da so jih v ponedeljek nekaj po 16. uri obvestili o dogodku na območju centra Ljubljane. Ugotovili so, da sta dva moška hodila za osebo in jo neupravičeno snemala, posnetek pa predvajala na družabnem omrežju.

“Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja neupravičenega slikovnega snemanja in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Prav tako so uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve z odlokom predpisanih ukrepov za preprečevanja širjenja nalezljive bolezni,” so dodali na policiji.

Iz Društva novinarjev Slovenije pa so sporočili, nam jim ni poznano, da bi imel Čordić status novinarja ali da bi kot novinar delal za novinarsko organizacijo. “Vsako predstavljanje za novinarja, ko nekdo to ni, ocenjujemo za neprimerno, neetično in tudi v škodo novinarskemu poklicu,” so poudarili.

Št. komentarjev: 7
 1. exodus pravi

  Ex glasbeniku sporočam, da izgleda bedno, mogoče je ponosen na svoje korenine ampak izgleda obupno grd. Karkoli romantičnega in pozitivnega bo še uporabljal v svojih verzih bo slišati plehko in zavržno. Srečno pot v Bosno!

  1. Karli pravi

   Podpišem!

 2. marko pravi

  A čordić je na kreku?

 3. Lemy pravi

  Bedak na kubik!

 4. METULJ pravi

  Kaj se policija boji tega neuravnovešenega bedaka Čordića? očitno ja, saj v množici prekrškov, ki jih je storil, ga tudi minister Hojs in vsi javni mediji nazivajo samo z imenom Zlatan! Dejte nehat s tem!!

  Policija ga naj po zadnjem incidentu z g Krekom, uradno osebo, poišče, popiše, pripiše kazen in vloži obtožnico proti njemu. Seveda ga je treba obvezno odpeljati na psihiatričen pregled in na zdravniški pregled za morebitno preiskavo na vsebnost prepovedane droge v njem ( tudi pregled las, mislim)!

  Slovenci zahtevamo, da se Čordiča procesira takoj! Kajti to zavlačevanje je že višek sramote !!

 5. raft pravi

  METULJ pravi Pred 58 minut
  Kaj se policija boji tega neuravnovešenega bedaka Čordića? očitno ja, saj v množici prekrškov, ki jih je storil, ga tudi minister Hojs in vsi javni mediji nazivajo samo z imenom Zlatan! Dejte nehat s tem!
  —————
  Muslimanskosrbska varianta, kako uničiti Slovenijo. Še kakšno vprašanje?

 6. exodus pravi

  Pa še prisilijo naj ga, da izda kdo ga je napeljeval k temu? Tukaj gre za enega dirigenta. Če se tega znebimo, bo mir.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen