Združeni marksisti in SD v neustaven referendum, ki želi ogroziti obrambo države! Ob tem še španovija s terorističnim Anonymousom!

7

Ob tem, ko sta Levica in SD danes začeli zbirati podpise za začetek postopkov za razpis referenduma o vojaških investicijah, so v Morsu tvitnili, da ne kupujejo tankov, pač pa transportna vozila za zaščito vojakov. Premier Janez Janša pa je Levici in SD očital nespoštovanje vladavine prava in ustave. Po mnenju vlade je namreč referendum nedopusten.

Obenem je Janša objavo stranke SD na Twitterju postavil ob bok objavi skupine Anonymous Slovenia proti nakupu orožja in zapisal: “Sedaj je jasno, kdo se skriva za profilom teroristične organizacije, ki grozi z nasiljem.”

Ministrstvo za obrambo (Mors) in Slovenska vojska (SV) sta poudarila pomen zakona za SV. “Pobudniki za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o zakonu o investicijah v SV iščejo podporo pri državljanih na lažni predpostavki, da z zakonom kupujemo tanke. To ni res! Kupili bomo kolesna transportna vozila za prevoz enot z visoko zaščito za življenja vojakov,” je ministrstvo zapisalo na Twitterju.

Navedli so tudi, da SV ne kupuje bojnih helikopterjev, kot da zavajajo pobudniki za razpis referenduma. “Kupili bomo srednje večnamenske transportne helikopterje, podobne kot jih že imamo sedaj v floti SV. Uporabljali jih bomo za varen transport vojakov in za potrebe zaščite in reševanja,” so dodali.

“Slovenija bo z investicijami v Slovensko vojsko do leta 2026 zagotovila minimalno potrebna sredstva za izvajanje najpomembnejših investicij v Slovensko vojsko. Tako kot vse sosednje države in tudi druge države EU mora tudi Slovenija okrepiti svojo obrambno sposobnost,” so zapisali na ministrstvu. Z zakonom bomo vzpostavili in zagotavljali ključne vojaške zmogljivosti, določene s splošnim dolgoročnim programom razvoja in opremljanja Slovenske vojske ter srednjeročnimi obrambnimi programi, ki so bili sprejeti v državnem zboru.

“Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske smo s svojo odzivnostjo vedno na razpolago domovini. Veseli smo za investicije v SV, ki jih ta resno potrebuje,” pa je zapisal načelnik Generalštaba SV Robert Glavaš.

DZ je zakon o investicijah v Slovensko vojsko (SV) sprejel v petek. Zakon predvideva 780 milijonov evrov sredstev za vojaške naložbe v prihodnjih šestih letih, od tega večino za nakup oklepnih vozil in za vzpostavitev srednje bataljonske bojne skupine.

Rok za zbiranje 2500 podpisov za začetek referendumskih postopkov je sedem dni. Če je podpisov dovolj, predsednik DZ nato razpiše 35-dnevni rok za zbiranje 40.000 podpisov za zahtevo za razpis referenduma. Je pa vlada državnemu zboru že predlagala sprejetje sklepa, da bi bil razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o vprašanju investicij in posodobitve Slovenske vojske ustavno nedopusten.

Št. komentarjev: 7
 1. sandi pravi

  Sramota! Upam da te izdajalce slovenskega naroda vsaj DZ ustavi. To kar počnejo je naravnost za bruhat.

 2. Exlevak pravi

  Kdaj pa je ta koruptivna stranka SD,še storila kaj koristnega za Slovenijo.

 3. raft pravi

  Tisti, ki je omogočil prevlado srbov nad Slovenci mora iti pod šus. Smrt izdajalcem slovenskega naroda. Sramuj se Slavoj Žižek. Sramujte se vsi njemu podobni. Prihaja dan, ko se ne bo več filozofiralo. Prihaja dan slovenske biti ali ne biti.

 4. raft pravi

  Raft pravi Pred 49 minut
  Raft pravi Pred 21 ur
  “Krščanski demokrati verjamemo v svobodo, pravičnost, varnost in človekovo dostojanstvo. Na teh vrednotah gradimo vse naše delovanje,” je povedal Tonin.
  ————–
  Ne vem zakaj se brezjajčniki rinete na oblast? Prihodnost bo kruta, zato se potuhnite v objem tiste izdajalke lude-mile.

 5. raft pravi

  Pribac v težavah zaradi očitkov študentk
  ————-
  Kaj je ateki? Ste vsi samo pedri, ki ste dobili hčeri v dar ?

 6. raft pravi

  royalclub
  # 22.11.2020 ob 17.47
  0
  Kak je te to motokros?
  ——————
  To je nekaj, kar bo prisotno v šumadiji čez 150 let.

 7. Jaro pravi

  To namero ekstremne levice je potrebno za vsako ceno preprečiti!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen