V Italiji v operaciji proti ‘Ndrangheti prijeli tudi visokega kalabrijskega politika – predsednika deželnega sveta Kalabrije

0

Italijanska policija je v operaciji proti vplivni kalabrijski mafijski združbi ‘Ndrangheta danes v Italiji aretirala 19 ljudi, med njimi tudi Domenica Tallinija, predsednika deželnega sveta Kalabrije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Preiskovalci so povedali, da je mafijski klan ‘Ndranghete Grande Aracri, ki ima sedež v tej deželi na jugu Italije, a je dejavna tudi na severu države in v tujini, pral denar preko verige 23 lekarn.

Predsednika deželnega sveta, 68-letnega Tallinija sumijo, da je mimo pravil omogočil ustanovitev mreže lekarn v zameno za glasove na lokalnih volitvah leta 2014, je sporočila policija. Tallini, ki je član stranke bivšega italijanskega premierja Silvia Berlusconija Naprej Italija, je v hišnem priporu.

Ostalih 18 osumljencev, ki so jih prijeli v Kalabriji in Rimu, je osumljenih združevanja v mafijski združbi, poskusov izsiljevanja, posedovanja nezakonitega orožja, pranja denarja in volilnih prevar.

Operacija je potekala v času, ko se Kalabrija, najrevnejša italijanska dežela, bori z zdravstveno krizo, potem ko so v kratkem času odstopili in nato bili imenovani kar trije komisarji, pristojni za okrepitev odgovora na epidemijo novega koronavirusa, še poroča AFP.

Kalabrija je sedež ‘Ndranghete, najbogatejše in najmočnejše mafijske združbe v Italiji.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen