Teroristi na Dunaju usklajeno napadli 4 lokacije: 2 restavraciji, sinagogo in judovski center. Najmanj 4 smrtne žrtve, 15 ranjenih!

5

V terorističnem napadu s strelnim orožjem v središču Dunaja so najmanj štiri smrtne žrtve, ubit je tudi napadalec, ki je bil simpatizer Islamske države. 15 ljudi je ranjenih. Teroristi so na Dunaju v znanem predelu ‘bermudski trikotnik’ v samem središču Dunaja usklajeno napadli 4 lokacije: 2 restavraciji, sinagogo in judovski center.

V Seitenstettengasse nedaleč stran od Schwedenplatza v središču Dunaju je v bližini glavne sinagoge bilo sproženih več strelov. En policist je bil zadet in huje ranjen, eden izmed strelcev je mrtev. Območje je trenutno v veliki meri ograjeno, napadalcev naj bi bilo več.

Dunajska policija prebivalce v središču mesta poziva, naj ne zapustijo stanovanj ali da ostanejo v lokalih, če so že tam.

Na Dunaju je obsedeno stanje, teroristi na begu streljajo na vse strani! Ubiti so bili štirje civilisti, dva moška in dve ženski. Ena izmed njiju je bila po poročanju ORF natakarica v enem izmed napadenih lokalov. Avstrijski mediji poročajo, da naj bi v streljanju umrl tudi eden izmed teroristov.

Napadalci so najmanj enega mimoidočega ubili, še več pa je bilo ranjenih. Med slednjimi je tudi en policist, je policija še sporočila na Twitterju.

Kleine Zeitung poroča, da je bilo ranjenih 15 ljudi, ki so jih prepeljali v bolnišnice v mestu. Od tega je najmanj sedem huje poškodovanih. Center mesta je trenutno zaprt na velikem območju, enega storilca so ujeli, več pa naj bi jih bilo še vedno na begu. Policija je potrdila šest krajev terorističnega zločina.

Po poročanju APA napad spominja na tistega, ki so ga teroristi izvedli v Parizu leta 2015. Izvedli so ga namreč na priljubljenem zbirališču v mestu, kjer ni le judovska sinagoga, pač pa tudi t.i. bermudski trikotnik s številnimi lokali v dunajskem starem mestnem jedru.

Slovenski premier Janez Janša je po današnjem napadu na Dunaju, v katerem je bil (uradno) ubit najmanj en človek, še več pa je ranjenih, izrazil solidarnost z Avstrijo. Zavzel se je za ničelno toleranco do radikalnega islamizma. Slovenski obrambni minister Matej Tonin pa je dejal, da je danes žalosten dan za Evropo in tragičen za Avstrijo.

“Po Franciji Avstrija. Kdo je naslednji? Nihče ni imun na teroristično grožnjo v Evropi. Ničelna toleranca do radikalnega islamizma. Popolna solidarnost Slovenije z Avstrijo,” je na Twitterju sporočil Janša.

Obrambni minister Matej Tonin pa je tvitnil, da je danes žalosten dan za Evropo in tragičen za Avstrijo. “Še en strahopeten napad. Naj bodo nedolžne žrtve v naših mislih in molitvah. Vlaganje v varnost in dosledno preganjanje vseh ekstremizmov je nuja in nič več stvar izbire,” je poudaril.

Odzvalo se je tudi slovensko zunanje ministrstvo. “Naše misli so z avstrijskimi sosedi, poškodovanimi, žrtvami in njihovimi družinami. Ostati moramo enotni in se nikoli ukloniti terorju,” so sporočili prek Twitterja.

Št. komentarjev: 5
 1. Milena pravi

  Ljubi Bog, kam smo prišli v tej naši Evropi! To pa ni več tako daleč od Slovenije, Bog nas reši!

 2. alenka pravi

  Žalost od žalosti, v samem centru Dunaja takšen pokol, sem brez besed…

 3. sabina pravi

  Molimo za Dunaj.

 4. linke pravi

  polovit islamsko golazen in jih natakniti na kol kot je delal grof Vlad Tepeš . pa pustit da se osmradijo in jih vrane okljuvajo

 5. linke pravi

  molitev tu ne pomaga ,samo oster rez

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen