Sova postavila Kordiša na laž. Ekstremni levičar Ličino in druge razbijače z neuspešnim spinom razglasil za “ekstremno desnico”!?

7

V Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova) odločno zanikajo interpretacije poslanca Levice Mihe Kordiša glede domnevnih podatkov iz poročila Sove na današnji zaprti seji odbora DZ za notranje zadeve o izgredih v Ljubljani 5. novembra. Po njihovih besedah so neresnične in netočne ter ne odražajo dejanskega stanja.

PREBERITE ŠE TO: Epilog nasilništva Ličina-Galetovih tolp: Poškodovanih 15 policistov, ena oseba huje poškodovana, ogromna škoda tudi na infrastrukturi

Odbor DZ za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo je namreč danes na zaprtem delu seje nadaljeval obravnavo poročila o omenjenih izgredih.

Kot so za STA sporočili s Sove, je agencija svoje poročilo predstavila na zaprtem delu seje zaradi tajnosti predstavljenih podatkov, zato sama teh podatkov javno ne more komentirati. “Zagotovo pa utemeljeno pričakuje, da s tajnimi podatki agencije vsi, ki se z njimi seznanijo v okviru opravljanja svojih nalog, ravnajo zakonito in odgovorno, zavedajoč se škodljivih posledic njihove zlorabe za ozke interese posameznikov ali skupin,” so navedli.

Z razpravo je odbor začel že v četrtek, ko je direktor Sove Janez Stušek med drugim povedal, da je Sova spremljala dogajanje, povezano s protestom, ker so bile “izkazane določene mednarodne aktivnosti”.

Po današnjem zaprtem delu seje pa je pred medije stopil le poslanec Levice Miha Kordiš. Po njegovih besedah je iz javno dostopnih informacij mogoče sklepati, da so v policiji in političnem vrhu vedeli, kakšen protest se pripravlja, in bi stopnjevanje nasilja “na marsikateri točki lahko preprečili”. Namesto tega pa so uporabili represivna sredstva, kar da naj bi ustrezalo političnemu vrhu oz. premierju Janezu Janši in njegovemu krogu. Z dogodkom pa so po besedah poslanca Levice povezane tudi “skupine skrajne desnice z zgodovinsko izpričanimi povezavami do stranke SDS”. Namige, da bi bil v ozadju protestov SDS, je javno zavrnil tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Št. komentarjev: 7
 1. mirror pravi

  Policija je bila še premila zaradi metanja kock in poškodb. Če ti gre ena smrklja s vodno pištolo škropi po policistu, bi jo morali krepko denarno kaznovati. Kordiš pa naj naj išče krivca za napade kar na svoji strani. To je organizirala leva politična sfera s pomočjo POP TV in RTV SLO, ki hočejo zrušiti vlado. Upajmo, da bo policija ob naslednjih nasilnih protestih ukrepala bolj energično.

 2. linke pravi

  se spomnite dve leti nazaj ko je v Španiji na ulicah Barcelone Guardia civil nagonila protestnike za samostojnost Katalonije! ni bilo milosti do demonstrantov ,pa so protestirali za neodvisnost. Pri nas pa policija kar gleda to mafijsko golazen .

  1. Exlevak pravi

   Že spustiti,tega inbecila na zaprto sejo DZ mejii na kaznivo dejanje,kaj šele da mu pustiš dajati izjave na to temo!

 3. raft pravi

  Me zanima, kje se tale d-rek od človeka giblje, da ga ne sreča noben kremeniti Slovenec, da mu razbije g-obec?

 4. mirror pravi

  SOVA bi lahko za take besede priprla tega govornika tja do konca leta.

 5. Jaro pravi

  V tujini bi kordiš že zadužil zaporniško rjuho za enih 5 let, pri nas pa se bo še dalje spakoval in na ves glas lagal.

 6. bruh pravi

  bivši zverinski nestrpni komunist in sedaj navaden svi njski mafijski levićar…..kaj dodati?..oni so taki, vsi..kot fotokopije….
  ko bodo vsi drugače misleči, vse cerkvene miške in vsi desničarji razumeli , da je vsak levičar VEDNO navaden mafijski nestrpni smrdeči pra sec in vsaka levićarka (posebno kao urbana) sterilna , hinavska , histerićna smrdeča svi nja , takrat bo prišlo do kulturnega in civlizacijskega napredka…prej ne…ajd..

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen