RTV SLO naj se takoj opraviči Slovenski vojski, oddajo “Zadnja beseda” pa ukine!

0

Piše: dr. Vinko Gorenak

Drži, to kar sem že večkrat zapisal, da RTV SLO in POP TV ne gledam. Ko pa sem opozorjen na kakšno njihovo “svinjarijo” pa si to običajno ogledam. Včeraj so tako na RTV SLO predvajali oddajo “Zadnja beseda” v kateri je voditeljica Valentina Smej Novak modrovala, skupaj s tremi damami Mileno Miklavčič, Katarino Kresal in Jadranko Juras. Oddajo si lahko pogledate na naslednji povezavi: https://4d.rtvslo.si/arhiv/zadnja-beseda/174735573 . Odsvetujem vam ogled cele oddaje, ker si ne zasluži vašega časa, bodite pozorni le na čas 12 minut in 50 sekund, ter v nadaljevanju manj kot eno minuto. Jadranka Juras je izjavila, da “slovenski vojaki hodijo na misije v tujino, kjer pobijajo lokalno prebivalstvo”. Da prav ste prebrali, po njenem mnenju “slovenski vojaki hodijo na misije v tujino, kjer pobijajo lokalno prebivalstvo”. In kaj je storila voditeljica oddaje Valentina Smej Novak? Ni je ustavila, ni je prekinila, ni je popravila, nič od tega, je pa prikimavala. Pomeni, da se z njo strinja.

V nadaljevanju objavljam javno dostopne podatke o honorarjih, ki jih RTV SLO plačuje Jadranki Juras. Kot lahko vidite različne zneske od 150 do 750 evrov. Ni sicer jasno zakaj ji te zneske nakazuje, a najverjetneje tudi za njene komentarje v oddaji ” Zadnja beseda”. Od 21.06.2019 do 18.11.2020 je tako skupaj prejela 4.700 evrov.

Pazite, gre za javno, nacionalno TV hišo, ki jo plačujemo vsi v obliki RTV prispevka. In ta javna RTV preprosto plačuje za to, da neka Jadranka Juras trdi, da “slovenski vojaki hodijo na misije v tujino, kjer pobijajo lokalno prebivalstvo”. Nikoli in nikdar v nobeni misiji slovenskih vojakov v tujini nismo zaznali informacije, da bi bil zaradi aktivnosti slovenskih vojakov ubit en sam civilist oziroma pripadnik naroda, v katerega državi slovenska vojska častno in odgovorno opravlja svoje naloge.

To je najbolj groba zloraba javne RTV, to je najhujša žalitev slovenske vojske, ki preprosto ne more in ne sme ostati nekaznovana. Pozivam direktorja RTV SLO Kadunca, pozivam programski svet RTV, da ukrepajo, da se opravičijo slovenski vojski in seveda vsem nam državljanom. Pričakujem, da se bo v zaščito slovenski vojski ostro odzval tudi minister za obrambo Matej Tonin, sploh pa slovenska vojska. Kar je preveč, je pač preveč.  

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen