Rizman lagal o financiranju SDS iz tujine, sedaj pa iz sodne klopi za priči predlaga še dva lažnivca – Cirmana in Mekino – “strokovnjaka za madžarsko financiranje”

25

Do poravnave med stranko SDS ter sociologom in politologom Rudijem Rizmanom v primeru odškodninske tožbe SDS zaradi Rizmanovih izjav o domnevnem financiranju stranke iz tujine ni prišlo. Postopek pred sodiščem se bo nadaljeval predvidoma decembra, ko naj bi zaslišali Rizmana ter predsednika vlade in SDS Janeza Janšo, je danes poročal Dnevnik.

PREBERITE ŠE TO: Tako kot Marjan Šarec tudi Rudi Rizman prejel uradno zahtevo za preklic svojih lažnivih in žaljivih izjav

Na Okrajnem sodišču v Kamniku se je v petek začela obravnava tožbe SDS proti Rizmanu zaradi izjave, ki jo je februarja dal v oddaji Odmevi na TV Slovenija, kamor so ga povabili kot prvopodpisanega pod javno pismo, v katerem so predstavniki znanstvenega in akademskega življenja izrazili zaskrbljenost ob nastajanju koalicije Janeza Janše.

SDS so zmotile navedbe Rizmana o tem, da se stranka SDS financira iz tujine oziroma “da pride na čelo vlade stranka oziroma njen voditelj, ki v bistvu zagovarja avtoritativne ideje, ki ga financira tudi seveda tuja stranka oziroma tuj režim, to mislimo seveda na madžarskega …”

SDS je takrat od njega zahtevala, naj besede prekliče, ker tega ni storil, je sledila tožba. Z njo po navedbah Dnevnika zahteva preklic izjave in 8000 evrov odškodnine.

Sodnica Stanislava Avbelj je poskusila s poravnavo, a ni bila uspešna, je poročal časnik in navedel, da se bo postopek nadaljeval 22. decembra z zaslišanjem Janše in Rizmana. Sodnica namerava po navedbah Dnevnika zaslišati tudi Primoža Cirmana in Boruta Mekino, novinarja Necenzurirano.si in Mladine, ki sta pisala o domnevnem madžarskem financiranju SDS, predlagal pa ju je Rizman.

Podporo Rizmanu so v današnji skupni izjavi v imenu institucij, ki jih vodijo, izrazili dekan Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani Roman Kuhar, predsednica Slovenskega sociološkega društva Hajdeja Iglič in predsednik Slovenskega politološkega društva Žiga Vodovnik.

“Tožbo stranke na oblasti proti ugledni javni osebnosti razumemo kot pritisk zoper javno kritično držo do sleherne oblasti, kar je sicer državljanska in strokovna dolžnost intelektualcev. S takšnimi sodnimi in drugimi pritiski vladajoča stranka potrjuje, da so bila februarska opozorila prof. ddr. Rizmana in sopodpisnikov izjave na mestu,” so, kot so sporočili iz Slovenskega sociološkega društva, med drugim zapisali v izjavi.

Rizman in še 74 predstavnikov znanstvenega in akademskega življenja, med njimi osem bivših rektoric in rektorjev, je v februarskem pismu izrazilo zaskrbljenost zaradi nastajanja koalicije pod Janševim vodstvom. “Svoje prepričanje utemeljujemo na dosedanji škodljivi, radikalno nestrpni in izključujoči politiki stranke SDS, za katero smo prepričani, da v slovenski politični prostor ne more prinesti napovedane politične stabilnosti in družbenega razvoja, ker je nesprejemljiva na več ravneh,” so zapisali.

Št. komentarjev: 25
 1. mirror pravi

  Tov. Rizman. Ni treba preusmerjati pozornost na slabo vlado in njene ukrepe in klicati kolege v svojo podporo. Na sodišču je vaša lažna trditev, da SDS financira Madžarska in ne delo vlade.

  1. Exlebak pravi

   Stari komunist ,računa ,da ga bo krivosodje zaščitilo,saj vedno poskrbijo za svoje ljudi.

 2. Jaka pravi

  Tega pajaca takoj obsoditi na 8K denarne kazni in opravičilo! Vse je jasno kot beli dan.

 3. fojky pravi

  Bolj star – bolj lažniv in nor!

  1. bruh pravi

   bivši zverinski nestrpni komunist in sedaj stari svi njski mafijski levićar…..kaj dodati?..oni so taki, vsi..kot fotokopije….
   ko bodo vsi drugače misleči, vse cerkvene miške in vsi desničarji razumeli , da je vsak levičar VEDNO navaden mafijski nestrpni smrdeči pra sec in vsaka levićarka (posebno kao urbana) sterilna , hinavska , histerićna smrdeča svi nja , takrat bo prišlo do kulturnega in civlizacijskega napredka…prej ne…ajd..

 4. APMMB2 pravi

  Beda, ko dvakratni doktor znanosti, profsor in celo akademik SAZU mora na pomoč poklicati dva sfalirana novinarčka.
  Ali se bodo intelektualci dvignili in se vprašali, kako to, da imajo pleve med seboj?

 5. andrej pravi

  Rudl ne ga toliko s*at no! Kihni denar in za vedno molči in se ne smeši s cirmanom-virmanom in mekino-mladino.

  1. Re gornjim pravi

   Tudi kadri iz kleti Trstenjakove se očitno ” množite”, vedno več vas je in vedno bolj neumni postajate. Verjetno vam škodi ” vlaga” kleti?

 6. mirror pravi

  Sociologi, zaposljivi kadri samo v UDBI, spet vsiljujejo svojo leta 1991 propadlo ideologijo.

 7. raft pravi

  Slika tega človeka pove vse. Sedi kot barska kur-ba in Slovencem v obraz pove: fukali smo vas skoraj stoletje. Sedaj bi pa že morali razumeti, da smo za vas drugorazredne komunistični gospodje, ker imamo tu v Sloveniji vse v svojih rokah.

 8. bruh pravi

  bivši zverinski nestrpni komunist in sedaj stari svi njski mafijski levićar…..kaj dodati?..oni so taki, vsi..kot fotokopije….
  ko bodo vsi drugače misleči, vse cerkvene miške in vsi desničarji razumeli , da je vsak levičar VEDNO navaden mafijski nestrpni smrdeči pra sec in vsaka levićarka (posebno kao urbana) sterilna , hinavska , histerićna smrdeča svi nja , takrat bo prišlo do kulturnega in civlizacijskega napredka…prej ne…ajd..

  1. Re gornjim pravi

   Bruh in Raft sta , očitno imela prosto dopoldne, popoldan pa sta navalila s svojimi ” zelo pametnimi in premišljenimi komentarji”, polnimi svinj..anja in žalitev g.Rizmana

   1. bruh pravi

    kdo je rizman? ga poznaš, mar ne?..prijatelja?..ne bi me čudilo..ajd….

 9. Jan pravi

  Zelo je nekredibilen tale Rudl, zelo, se vidi, da je 2x pečeni FDV-jevec…

 10. METULJ pravi

  Kopiram ugotovitev komentatorja (Mc.B.) na Facebooku včeraj v neki drugi zadevi in se strinjam z njo, namreč: “Internet je komunistom sovražnik št. 1, ker ne morejo več prikrivati resnice. Zakaj je pa veliko slovenskega naroda tupega, se pa ve, saj inteligenca leži po 600 moriščih +, v Sloveniji!

  Jaz dodajam še to: negativna selekcija rdećih kadrov, se je leta in leta kopičila v vseh porah vodenja države Slovenije ( sodstvo, banke, javni mediji, etc.), katero je vodila rdeča, protislovenska koruptivna banda! Seveda sodi v to negativno, za Slovence škodljivo in lažnivo delovanje, tudi paket osebkov takozvanih “”predstavnikov znanstvenega in akademskega življenja ” z Rizmanom na čelu!! pfujj!! Seveda se ta rdeća zločinska era v Sloveniji, s pomočjo interneta in tv medija Nova tv 24 ur, zaključuje. Slovencem se kaže vsak dan, koruptivnost in kriminalna dejavnost v vsej razsežnosti, ki ji ni konca!
  Slovenci, borimo se skupaj za resnico in za resnico in zmagali bomo!

  1. Re gornjemu pravi

   Pozabil si napisati borimo se za resnico, ampak NAŠO resnico, ker druge ne priznavamo

  2. raft pravi

   100% podpiram vaš komentar. Na žalost pa ta rdeča banda ne bo odnehala zaradi našega pisanja. Poslati jih bo potrebno za svojimi sovražniki. Pot in način naj ostaneta ista.

  3. exodus pravi

   Ali se še kdo sprašuje vsak mesec zakaj še plačati RTV položnico?

 11. exodus pravi

  Če je Vlada JJ nesprejemljiva na več ravneh, smo potem tudi vsi mi, ki jo podpiramo. In to je več poštenih in delovnih Slovencev kot je vas bednih, pokvarjenih lažnivcev. Od kod vam pravica presojati o tem kaj kdo misli in koga voli? Samo malo še manjka pa bo v Sloveniji vse boljše. Še nov zakon o zaposlovanju na državnih univerzah.

  1. Re gornjim pravi

   Po logiki politega kisa, da Rizman ” laže “, bi lahko sklepali, da je lagal tudi Janša v tweetu, kjer je čestital zmago Trumpu?

 12. Re gornjemu pravi

  Še malo pa bomo vsi mislili, kot bo rekel on?

 13. Viktorh pravi

  Kako bedno!

 14. exodus pravi

  Lažnivci so levaki. Rizman pa ne bi smel n a t o l c e v a t i o Vladi JJ na podlagi svojega mišljenja. Njegove izjave nimajo kakšne prave vrednosti, ker niso konstruktivne. Ali svoje študente tudi ocenjuje po politični usmerjenosti? Njegova izjava o nesprejemljivosti Vlade JJ je napad na nas, njegove volilce.

  1. Re gornjemu pravi

   Cepec, dobro si prepisal!

 15. exodus pravi

  Proti JJ bo vedno loser, ki nima argumentov.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen