Predsednik vlade Janez Janša obiskal UKC Maribor in Mestno občino Maribor ter s sogovorniki spregovoril o stanju glede covida-19 in potrebnih investicijah v zdravstvo ter o financiranju nujnih projektov

6

Nocoj, v soboto, 21. novembra, se je v večernih urah na Mestni občini Maribor zgodilo nenapovedano srečanje med predsednikom vlade Janezom Janšo in županom MO Maribor Sašem Arsenovičem. Delovnega sestanka so se udeležili tudi mariborski podžupan dr. Samo Peter Medved, poslanec DZ mag. Dejan Kaloh, predsednik sveta UKC Maribor Jože Šabeder ter mestni svetnik Alen Filipovič.

Pred tem se je predsednik vlade mudil tudi v UKC Maribor, kjer mu je direktor bolnišnice Vojko Flis predstavil situacijo v času drugega vala epidemije covida-19 in potrebnih investicij v zdravstveno infrastrukturo. Na srečo se razmere v UKC Maribor glede bolnikov počasi stabilizirajo, je dejal dr. Flis. A še vedno se srečujejo s kadrovskimi težavami zaradi odsotnosti zaposlenih, ki so okuženi z novim koronavirusom ali v karanteni zaradi stika z okuženimi.

Predsednik vlade se je v Mariboru ustavil tekom sobotnih delovnih obveznosti med Ljubljano in Mursko Soboto, kar vodstvo MO Maribor ocenjuje kot pozitivno gesto, saj si je premier vzel čas in županu prisluhnil glede vseh odprtih tem med MO Maribor in vlado RS ter o nujnih projektih. Spregovorila sta o prenosu Upravne enote Maribor na novo lokacijo, o izzivih črpanja evropskih sredstev, o financiranju projektov MO Maribor, kjer je premier potrdil dogodovor o financiranju, ki sta ga dne 20. 11. sprejela minister za kulturo dr. Vasko Simoniti in mariborski župan Saša Arsenovič.

Premier je županu zagotovil proaktivno delo ministrstev do MOM, še posebej tistih, ki trenutno niso aktivno vpeta v reševanje korona krize. 
Predsednik vlade Janeza Janša je napovedal, da bo Maribor v mesecu januarju 2021 obiskal s celotno ministrsko zasedbo, oz. vlado RS. 

Št. komentarjev: 6
 1. Nace pravi

  Bravo vlada Janeza Janše! Na Maribor desne vlade nikoli ne pozabijo. Štajerci na vas tudi ne bomo pozabili!

  1. Matija pravi

   Šarca Magarca niti enkrat ni bilo k Arsenoviču na občino, njega problemi Mariborčanov pač ne zanimajo!

   1. Re gornjemu pravi

    A, ti misliš, da ljubljenega zdajšnjega vodjo mariborski problemi zanimajo?

 2. Ajda pravi

  Vzpodbudne novice torej za Maribor. LMŠ, SD in SAB pa mi sploh ne omenjajte več. Rajh, Divjak Mirnik in Muršec niso za Maribor storili NIČ, a so bili vedno najbolj glasni. Tipični socialisti.

 3. gogi pravi

  Super. Po Centru Rotovž še zdravstveno postajo Tezno porihtat, pa še kaj, in imate pri SDS spet moj glas!

 4. Pubec pravi

  Bomo videli, kaj od obljubljenega se bo uresničilo, šele nato lahko začnemo hvaliti!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen