Policisti po Dunaju lovili 33-letnega divjaka, ki je po centru mesta vozil kar 115 km/h

0

Predrzni 33-letnik je v ponedeljek na begu pred dunajsko policijo divje vozil ne samo po hitri cesti, ampak tudi po ulicah avstrijskega glavnega mesta in s tem ogrožal tudi naključne mimoidoče. Danes se je predal policiji. Skupno so mu našteli 31 prometnih prekrškov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Zaradi tega, ker je ogrožal življenja drugih, mu grozi tudi kazenska ovadba. Med drugim je ogrožal mamo z dvema majhnima otrokoma, ki je hotela prav v trenutku, ko je divjal mimo, prečkati cesto. Mama je po navedbah dunajske policije s svojim hitrim odzivom preprečila najhujše.

Zaradi tehničnih napak so tudi preklicali registracijo vozila znamke BMW, s katerim je 33-letnik divjal po Dunaju.

Med polurnim begom pred policijo je voznik, ki so ga nedavno ujeli med vožnjo brez veljavnega vozniškega izpita, vozil tudi do 180 kilometrov na uro. Policisti so na voznika najprej postali pozorni v ponedeljek popoldan, ko je bil na cesti v smeri proti Gradcu.

“Ko so policisti voznika ponovno želeli zaustaviti, ta ni upošteval njihovih znakov in je pobegnil,” je dogajanje opisal tiskovni predstavnik policije Christopher Verhnjak.

Objestni voznik je nato na begu pred možmi postave v smeri proti Dunaju namesto dovoljenih 80 kilometrov na uro vozil kar za sto kilometrov na uro več. V samem mestu, kjer je dovoljeno do 30 kilometrov na uro, je divjal s hitrostjo do 115 kilometrov na uro.

Med begom je voznik po navedbah policije prezrl vse zapore, vozil po odstavnem pasu in vedno znova nevarno prehiteval. Na koncu so policisti v središču mesta za kratek čas izgubili sled za njim, moški pa je na koncu pobegnil peš. Zaman so ga iskali tudi s policijskih helikopterjem. Danes pa se je nato sam pojavil na policiji.

Moški vse od leta 2018 nima veljavnega vozniškega dovoljena. Od takrat so ga že večkrat ujeli za volanom.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen