Podjetja ekonomista Damijana poslovala v rdečih številkah, a LMŠ mu je kljub temu plačala 18.000 evrov za študije o “tem in onem”!?

4

Jože P. Damijan je z največjo opozicijsko stranko LMŠ povezan po več plateh, a najbolj bode v oči njihova finančna španovija.

Pred nekaj dnevi je namreč zaokrožila novica, da je podjetje Grant Thornton Advisory d. o. o. od Državnega zbora RS prejelo nekaj nad 18 tisoč evrov za storitev poslanske skupine LMŠ. Direktor podjetja je namreč nihče drug kot Jože P. Damijan, sicer predavatelj na ekonomski fakulteti v Ljubljani ter nesojeni kandidat za mandatarja, ki ga ponuja t. i. koalicija ustavnega loka oz. levičarski četverček.

Zaradi razjasnitve okoliščin smo se obrnili na poslansko skupino LMŠ, kjer so nam pojasnili, da sta bili sklenjeni dve pogodbi za nudenje strokovne pomoči. Prva v vrednosti 12.200 evrov že decembra lani, druga v polovični vrednosti tega zneska pa junija letos. »Predmet prve pogodbe je bila priprava študije s področja infrastrukture, predmet druge pogodbe pa je bila priprava študije o zdravstvenih, ekonomskih in drugih posledicah bolezni Covid-19. Delo je bilo opravljeno skladno s pogodbo. Gradivo se uporablja za pomoč poslanski skupini LMŠ pri pripravi stališč, razprav in predlogov ukrepov,« so pojasnili iz LMŠ.

Gre sicer za mednarodno podjetje, slovenski del vodita Jože P. Damijan in njegova žena Sandra, ki sta tudi solastnika z nekaj več kot tretjinskim deležem.

Ni pa tudi skrivnost, da so takšni posli lahko prava zlata za podjetnike, ki se sicer na prostem trgu ne znajdejo najbolje. Odlazkov portal Svet24 je pred dvema letoma poročal o Damijanovem poskusu, da bi se zavihitel na funkcijo guvernerja Banke Slovenije, vendar pa so Damijanova podjetja poslovala v rdečih številkah. Nenavadno za nekoga, ki sicer študentom predava ekonomijo. No, pa tudi Odlazkov medijski imperij, ki je bil takrat do JPD zelo kritičen, je medtem spremenil odnos do novega »mesije«. (demokracija)

Št. komentarjev: 4
 1. osd pravi

  Damijanova firma ni nobena podružnica Grant Thorntona. O podružnici bi govorili, če bi prav lastniki videli nek potencial na slovenskem trgu in bi sami ustanovili lokalno izpostavo in sami n njeno čelo postavili Damijana.

  Ne, Damijanova firma je franšiza. To pomeni, da je Damijan po čisto lastni iniciativi sam ustanovil “svetovalno” firmo in da se lepše sliši, vsako leto originalnemu Grantu Thorntonu plača neko licenčnino, da lahko uporablja njihovo ime. Sam Grant Thornton se v delovnje te franšize niti ne vtika kaj dosti, seveda pa lahko kadarkoli takoj prekine “najemno” pogodbo, če bi se izkazalo, da Damijan v njihovem imenu počenja kakšne nečednosti (npr. pranje denarja ipd.) in s tem kvari ugled blagovne znamke.

 2. raft pravi

  Bratuškova bi Slovensko vojsko uporabljala za samopromocijo (ko ji ustreza), medtem pa vojakom ne bi omogočila uporabo primerne opreme in s tem boljših pogojev na misijah!
  ——————
  Ko je postala nekaj, kar nikoli in nikdar ne bi smela postati je naredila balkanski žur v eni od balkanskih barov v Ljubljani. Ženšče je vzela balkanca, kar meni pove vse o njej. Kaj moremo, tudi med brhkimi in pametnimi Slovenkami se najde takšen babji drek, ki se je odločil komentirati o slovenski vojski!!!

 3. raft pravi

  Na Hrvaškem so v sredo s testi potrdili več kot štiri tisoč okužb, to je približno toliko, kot bi jih pri nas dva tisoč, kar se je zgodilo le nekajkrat. Hrvaška zato jutri uvaja nove ukrepe, ki pa so v primerjavi z našimi, še zelo mili. Veljali bodo do 21. decembra.
  ——————————
  Bog ve, da ne mislim na splošno. Karma je kur-ba. S tem mislim na tiste hrvaške komentatorje, ki vsem Slovencem želijo tudi v teh časi vse najslabše.

 4. gabriel pravi

  Damijanu denar več kot očitno zelo diši, kot PV pa bi imel dostop do 10 mld evrov, ki jih je zrihtal Janša. To je njegov edini cilj, kakor tudi cilj levih stricev, ki so ga nastavili, da se sedaj ponuja za mandatarja.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen