Začenja se skupinski del nogometne evropske lige

0

Potem ko so novo sezono že začeli klubi v nogometni ligi prvakov, bodo danes skupinski del odprli tudi v evropski ligi. V tem bodo igrali tudi štirje Slovenci. V minuli sezoni je znova slavila Sevilla, ki si je s tem zagotovila nastop v ligi prvakov, takšna nagrada pa zmagovalca čaka tudi v tej sezoni.

V skupinskem delu bo igralo 48 klubov, razdeljenih v 12 skupin. V štirih od teh igrajo tudi Slovenci. Dinamo Zagreb Petra Stojanovića bo igral v skupini K s CSKA Moskvo, Feyenoordom in Wolfsbergom, Rapid Dunaj Dejana Petrovića bo igral v skupini B z Arsenalom, Moldejem in Dundalkom, AEK Atene Žige Lacija bo v skupini G z Brago, Leicester Cityjem in Zorjo Lugansk, Rijeka Adama Gnezde Čerina in trenerja Simona Rožmana pa bo v skupini F z Napolijem, Realom Sociedadom in Alkmaarjem.

V 1. krogu bodo tekme v skupinah od A do F ob 18.55, od G do L pa ob 21.00. Stojanovićev Dinamo bo uvodoma gostil Feyenoord, Rijeka Gnezde Čerina Real Sociedad, Lacijev AEK bo gostoval pri Bragi, Petrovićev Rapid pa bo gostil Arsenal.

Skupinski del se bo končal 10. decembra. Šestnajstina finala bo 18. in 25. februarja, osmina finala 11. in 18. marca, četrtfinale 8. in 15. aprila, polfinale 29. aprila in 6. maja, finale pa bo 26. maja v Gdansku.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen