Z novim koronavirusom okužena tudi poslanka NSi Tadeja Šuštar, izredna seja 2. novembra bo morda izvedena na daljavo

0

Poslanka NSi Tadeja Šuštar je na svojem Facebook profilu danes potrdila, da je v četrtek prejela pozitiven izid testa na novi koronavirus. V DZ sicer danes seja poteka normalno.

Poslanka je test preventivno opravila samoplačniško in zaradi opozorila mobilne aplikacije, je pojasnila. Pozvala je tudi k spoštovanju ukrepov za zajezitev okužb in namestitvi aplikacije #OstaniZdrav. Čimprejšnje okrevanje so ji že zaželeli nekateri poslanski kolegi.

V poslanski skupini NSi so za STA pojasnili, da ostali poslanci niso v karanteni. Tudi v času stika s Šuštarjevo so strogo upoštevali predpisane zaščitne ukrepe, med drugim so nosili maske in držali medsebojno razdaljo.

Preventivno testiranje na novi koronavirus je opravil tudi predsednik DZ Igor Zorčič, ki pa je negativen, so za STA potrdili v njegovem kabinetu.

Kljub okužbi v poslanskih vrstah je seja DZ tudi danes potekala normalno. Kolegij predsednika državnega zbora, predviden za danes, je bil preložen na torek. V torek bo potekala tudi razprava o možnosti, da se izredna seja DZ, ki je predvidena za 2. november, izvede na daljavo, so za STA navedli v kabinetu predsednika DZ.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen