Premier Janša sporočil to, kar smo vedeli, da bo neizogibno: Od ponedeljka bo za 30 dni za celo Slovenijo razglašena epidemija!

4

Premier Janez Janša je prek Twitterja sporočil, da bo od ponedeljka za 30 dni za celo Slovenijo razglašena epidemija. Dodal je, da teče dopisna seja vlade. Epidemija bo torej razglašena v času od 19. oktobra do 17. novembra.

Da smo zelo blizu razglasitve epidemije novega koronavirusa, je bilo jasno po današnjih številkah, ko se je tudi število bolnikov s covidom-19, ki se zdravijo na intenzivni negi, približalo meji za razglasitev epidemije.

Po načrtu ukrepov za omejevanje novega koronavirusa je namreč vlada predvidela razglasitev epidemije, ko bo pojavnost števila novih okužb v zadnjih 14 dneh presegla 140 na 100.000 prebivalcev, ko bo v bolnišnicah zdravljenje potrebovalo več kot 250 ljudi in ko bo intenzivno nego več kot 50 ljudi.

V Sloveniji je pojavnost okužb po podatkih Sledilnika za covid-19 328 na 100.000 prebivalcev, po podatkih vlade z danes dopoldne pa se je v bolnišnicah na soboto zdravilo 265 oseb, intenzivno terapijo pa je potrebovalo 49 bolnikov.

V soboto so v Sloveniji sicer opravili 3765 testov na okužbe z novim koronavirusom in pri tem potrdili 726 okužb. Pozitivnih je tako bilo več kot 19 odstotkov testov.

Razmere je danes zvečer pretresal del vlade skupaj s svetovalno skupino ministrstva za zdravje. Predsednik vlade Janez Janša pa je v videonagovoru pozval vse, naj z odgovornim obnašanjem pomagajo zdravstvu pri bitki za življenja.

V Sloveniji je bila sicer epidemija covida-19 razglašena že spomladi, in sicer od 12. marca do konca maja.

Št. komentarjev: 4
 1. hinko pravi

  Pravilno! Samo molimo, da bo v tem času čim manj smrtnih žrtev! Zmogli bomo!

 2. Narim pravi

  Nben ni vedel.
  Sam naš presvetli JJ in božja previdnost

 3. Mižek pravi

  A proti janšizmu se pa ne da cepit?

  1. Exlevak pravi

   Proti levičarstvu,smo tik pred tem,da dobimo cepivo….samo še en mandat Janše potrebujemo?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen