Okužene iz slovenjgraškega doma starostnikov bodo preselili v Terme Topolšica

0

Stanovalce slovenjgraške enote Koroškega doma starostnikov, pri katerih so potrdili okužbo z novim koronavirusom, bodo preselili v Terme Topolšica. Vodstvo term je namreč za njihovo začasno bivanje ponudilo enoto Mladika, bodo pa zanje tam skrbeli zaposleni iz doma starostnikov. Tja bodo preselili tudi stanovalce, ki so zdaj v Bolnišnici Topolšica.

V slovenjgraški enoti Koroškega doma starostnikov so doslej v 11 dneh okužbe z novim koronavirusom potrdili pri 38 stanovalcih in treh zaposlenih. V sredo so skupno 18 okuženih stanovalcev, ki niso kazali znakov bolezni, prepeljali v Bolnišnico Topolšica, kjer je od prejšnjega petka urejen negovalni oddelek za asimptomatske bolnike iz domov starejših.

So se pa zdaj v slovenjgraškem domu po razgovoru z nacionalnimi koordinatorji za preprečevanje in obvladovanje okužb odločili, da okuženim stanovalcem ponudijo začasno bivanje v Termah Topolšica, potem ko jim je pomoč ponudilo vodstvo term.

Danes v termah začenjajo s pripravo prostorov, v soboto bodo tja preselili stanovalce iz bližnje Bolnišnice Topolšica, v nedeljo pa še preostalih 20 okuženih iz rdeče cone doma v Slovenj Gradcu. V termah bodo za preseljene stanovalce skrbeli zaposleni iz slovenjgraške enote doma starostnikov, do njihove vrnitve nazaj pa bodo v domu v Slovenj Gradec vse sobe razkužili.

Za zdravstveno oskrbo stanovalcev v termah bo v povezavi z zdravnico za dom skrbel zdravnik iz Bolnišnice Topolšica. Sorodnikom bodo dnevno na voljo za informacije o zdravstvenem stanju stanovalcev, je danes sporočila vodja slovenjgraške enote Koroškega doma starostnikov Marjana Kamnik.

V slovenjgraški enoti, kjer sicer skupno biva 92 stanovalcev, bodo vzdrževali belo cono, medtem pa vseskozi redno testirali tako stanovalce kot zaposlene. Naslednje obsežnejše testiranje stanovalcev in zaposlenih v domu v Slovenj Gradcu načrtujejo za to nedeljo.

Za tiste stanovalce, ki bodo v termah, pa velja, da jih bodo nazaj v Slovenj Gradec preselili, ko bodo imeli dva negativna brisa na novi koronavirus. Je pa Kamnikova za STA danes pojasnila še, da se stanovalci sicer dobro počutijo, nekaj jih ima povišano temperaturo.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen