Nepremagljivi Habib Nurmagomedov opravil tudi z Justinom Gaethjejem, nato pa na veliko žalost svojih navijačev napovedal konec kariere

0

Ruski borec v mešanih borilnih veščinah Habib Nurmagomedov je sinoči v Abu Dabiju v dvoboju z Američanom Justinom Gaethjejem ubranil naslov svetovnega prvaka UFC v lahki kategoriji, takoj nato pa najavil konec uspešne kariere.

Dvaintridesetletni Nurmagomedov je naslov, dosegel je že 29. zmago v karieri in ostaja neporažen, posvetil nedavno umrlemu očetu. Takoj nato je na tekmi Združenih arabskih emiratih dodal, da je bila to njegova zadnja borba in da bo končal kariero, kot je to obljubil materi.

“Ko so me z UFC poklicali za dvoboj z Justinom Gaethjejem, sem se o tem pogovoril z mamo. Ni vedela, kako se bom boril brez očeta, a obljubil sem ji, da bo to moja zadnja borba. In če dam besedo, jo držim,” je dejal ruski zmagovalec po rodu iz Dagestana na severu Kavkaza.

PREBERITE ŠE TO: Po zmagi Nurmagomedova nad McGregorjem vsesplošni pretep

Nurmagomedov je prvi ruski prvak serije UFC, med drugim pa je pri branjenju svojega naslova dobil tudi dvoboj z legendarnim Ircem Conorjem McGregorjem.

Abdulmanap Nurmagomedov, oče in trener Habiba, je umrl 3. julija letos za posledicami koronavirusne bolezni.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen