Lonely Planet uvrstil Bled med 10 nepozabnih svetovnih doživetij; naš turistični biser v družbi Yellowstonea in Angkor Wata

0

Založba Lonely Planet, ki izdaja globalno priljubljene turistične vodiče, je v drugi izdaji seznama priporočenih destinacij Bled uvrstila med 10 destinacij, ki nudijo edinstvena in nepozabna doživetja. Ena od svetovno najbolj znanih turističnih točk se je tako uvrstilo v družbo destinacij, kot so Petra, Uluru, Yellowstone in Angkor Wat.

Lonely Planet je tako Bled uvrstil na šesto mesto seznama 10 destinacij, ki obiskovalcem zagotavljajo nepozabna doživetja. Pri globalno znanem turističnem vodiču Bled opisujejo kot destinacijo naravnih lepot z edinstvenim otokom s cerkvijo. Blejsko jezero ter otok s cerkvijo opisujejo celo kot najbolj fotogenično jezero na planetu, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO).

Pri Lonely Planetu so tokrat poseben poudarek dajali tudi trajnostni usmeritvi destinacij, zato vodič še posebej priporoča odkrivanje trajnosti zavezanih ponudnikov na Bledu, kot je glamping Garden Village Bled.

“Umestitev Bleda na lestvico top desetih destinacij, ki jih za nepozabna doživetja priporoča eden najvidnejših medijev na področju potovanj, je za Bled in Slovenijo velika čast,” je ob tem zapisala direktorica STO Maja Pak.

Še posebej jo veseli, da je Lonely Planet pri pripravi aktualnega seznama najbolj privlačnih destinacij posebno težo namenil prav trajnostnemu upravljanju destinacij, kar Bled, ki je prejemnik zlatega znaka Slovenia Green Destination, po njenem prepričanju še dodatno zavezuje k nadaljnjemu trajnostnemu razvoju destinacije.

Na seznam so se sicer uvrstili še jordanska Petra, Galapaški otoki ob obali Ekvadorja, Narodni park Uluru-Kata Tjuta v osrednjem delu Avstralije, delta reke Okavango v Bocvani, Nacionalni park Yellowstone v ZDA, slapovi Iguazu na meji med Argentino in Brazilijo, templji Angkor Wat v Kambodži, slano jezero Salar de Uyuni v Boliviji in pa treking pot ob masivu ikonskega himalajskega vrha Anapurna v Nepalu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen