Karl Erjavec spet politično aktiven: Poslancem DeSUS v DZ predstavlja svoj program za ponovno vodenje stranke

1

Dolgoletni predsednik DeSUS Karl Erjavec, ki je po odstopu Aleksandre Pivec z vrha stranke dal soglasje k ponovni kandidaturi za vodenje DeSUS, danes svoj program predstavlja poslanski skupini. Nekateri poslanci niso skrivali želje po njegovi vrnitvi. Kot je Erjavec povedal pred srečanjem, je pripravljen pomagati, o drugem pa je prezgodaj govoriti.

Erjavec je v izjavi za medije v DZ pojasnil, da pri poslancih čuti podporo, česar je vesel. “Mislim, da je to zelo pomembno za nadaljnje delo v stranki. Predsednik stranke brez prave podpore poslanske skupine in organov stranke zelo težko dobro funkcionira,” je dejal. Izrazil je pričakovanje, da bo na kongresu prejel ustrezno podporo. “Potem bomo pa na organih stranke sprejeli nadaljnje odločitve glede prihodnjega dela stranke DeSUS,” je še dejal. Na novinarska vprašanja Erjavec danes ni želel odgovarjati, saj je, kot je dejal, za zdaj “samo kandidat in še vedno zunaj politike in zunaj javnega življenja”. Kongres pa bo po njegovih besedah odločil, ali pride nazaj.

Erjavca je Pivčeva odnesla z vrha stranke na januarskem kongresu. A njen mandat ni trajal dolgo. Po številnih očitkih v javnosti glede plačil gostovanj po Sloveniji se je morala posloviti tako z mesta predsednice stranke kot ministrice za kmetijstvo. Pivčeva je sprva napovedala ponovno kandidaturo za predsednico na volilnem kongresu, ki bo predvidoma novembra, a je pozneje stranko zapustila.

Erjavec je sicer po januarskem porazu proti Pivčevi sporočil, da se umika iz javnega življenja, zato je marsikoga presenetila njegova odločitev, da se bo poskušal ponovno zavihteti v vrh stranke. Doslej se v zvezi s ponovno kandidaturo za predsednika DeSUS ni oglašal.

Poleg Erjavca se za mesto predsednika poteguje tudi Srečko Felix Krope, ki se je s poslansko skupino DeSUS sestal v četrtek. Prav sodelovanje poslanske skupine in vodstva stranke zaznava kot eno pomembnejših težav DeSUS, izboljšanje tega pa postavlja med prioritetne naloge.

Število komentarjev: 1
  1. mirror pravi

    Kakšen program pa? Tisoč evrov imamo že pokojnino po njegovih obljubah, ali bo sedaj obljubil 1500 evrov?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen