Janša Trumpu zaželel zmago na volitvah, kar je za Tanjo Fajon pomenilo “hop” in je skočila

0

Pred volitvami za predsednika Združenih držav Amerike, ki bodo 3. novembra letos, je Janez Janša preko Twitterja Trumpu zaželel zmago.

Janez Janša je na Twitterju zapisal:
(interpretacija tweeta)
Spoštujemo težko, tragično življenje Joeja Bidna in njegove politične dosežke, če bi bil izvoljen pa bi bil danes eden najšibkejših predsednikov v zgodovini.
Svoboden svet nujno potrebuje močne Združene države Amerike kot še nikoli prej. Pojdi in zmagaj, Donald Trump.

Originalen tweet se glasi:

Njegovo podporo enemu izmed političnih tekmecev je predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon razumela kot vmešavanje v volilno kampanjo in to takoj očitala Janezu Janši.

Tweet je Tanja Fajon hitro po začetnih odzivih umaknila. Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Peter Šuhel jo je med drugimi spomnil na podporo Fransa Timmermansa njej, ko je kandidirala za evropsko poslanko in pripel video.

Tako smo se še enkrat lahko prepričali iz kakšnega testa je predsednica Socialnih demokratov, ki si močno želi zrušiti aktualno Janševo vlado in je ena izmed četverice, ki je podprla idejo o koaliciji ustavnega loka KUL, kot so jo imenovali, za tehničnega mandatarja pa so predlagali nadvse spornega profesorja na Ekonomski fakulteti Jožeta Damijana.

Že pred tem so mnogi analitiki zatrdili, da Tanja Fajon ni material za voditeljico.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen