Ibrahimović, ki je na strani pametnih & odgovornih vsem dvomljivcem svetuje: Ti nisi Zlatan, ne izzivaj virusa in si nadeni masko!

0

Švedski nogometni superzvezdnik Zlatan Ibrahimović se je postavil na stran kampanje, ki promovira spoštovanje pravil socialne distance ter nošenje mask, poroča francoska tiskovna agencija AFP. To je v četrtek razlagal v posnetku, ki ga je objavila regija Lombardija. Nekaj besed je namenil tudi dvomljivcem v novi koronavirus.

Šved je v posnetku dejal, naj ljudje ne izzivajo virusa. Nekdanji reprezentančni napadalec, ki trenutno igra za AC Milan v regiji Lombardija, je bil pred nekaj tedni pozitiven za covid-19, zdaj pa si je opomogel in znova igra v prvenstvu, v katerem je najboljši strelec.

“Virus me je izzval in premagal sem ga,” je razložil v italijanščini in svetoval tistim, ki dvomijo v nevarnost, ki jo predstavlja novi koronavirus.

Toda ti nisi Zlatan. Ne izzivaj virusa. Uporabi svojo glavo, spoštuj pravila. Socialno distanciranje in maske, vedno. Zmagali bomo,” je dodal.

Video, posnet na terasi s pogledom na Milano, se zaključi z Ibrahimovićem, ki si nadene masko.

Predsednik Lombardije Attilio Fontana je dejal, da je idejo, da Šveda vključi v projekt, dobil v noči po derbiju med obema milanskima kluboma, na katerem je 39-letnik za zmago z 2:1 prispeval oba zadetka.

Tako kot njene evropske sosede, je tudi Italija ena izmed držav, ki jih je pandemija najbolj prizadela, v zadnjih tednih se je namreč močno povišalo število pozitivnih oseb ter smrtnih primerov.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen