Danskega morilca Petra Madsena, t.i. “norega izumitelja s podmornice”, ki je razkosal novinarko, ujeli pri poskusu bega iz zapora

0

Danskega izumitelja Petra Madsena, ki zaradi umora švedske novinarke Kim Wall na svoji podmornici leta 2017 prestaja dosmrtno zaporno kazen, so danes ujeli pri poskusu bega iz zapora zahodno od Koebenhavna.

Policija je sporočila, da so ga ujeli blizu zapora, potem ko so ga obkolili. Po poročanju medijev naj bi jim grozil, da bo sprožil eksplozivno napravo. Danska tabloida Ekstra Bladet in BT sta poročala, da naj bi iz zapora pobegnil, potem ko je ugrabil zaporniško psihologinjo in grozil stražarjem s pištolo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na fotografijah s kraja, kjer ga je policija prijela, je videti Madsena, kako sedi v travi nekaj sto metrov daleč od zapora na stanovanjskem območju, pred njim pa je vojak na tleh, ki meri proti njemu, navaja AFP.

Sedaj 49-letni Madsen je bil aprila 2018 obsojen na dosmrtni zapor zaradi umora 30-letne švedske novinarke Kim Wall avgusta 2017 na podmornici, ki jo je izdelal sam. Na podmornico je odšla, ker je z njim želela opraviti intervju, a je potem niso več videli žive.

Madsen še naprej zanika, da bi na krovu svoje podmornice umoril novinarko in trdi, da je njena smrt posledica tragične nesreče. Priznal pa je, da je razkosal njeno truplo in kose odvrgel v morje.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen