Boksarske kvalifikacije za OI spomladi 2021

0

Predsednik Mednarodne judo zveze Marius Vizer, ki je tudi član posebne skupine Mednarodnega olimpijskega komiteja za boks, je v pogovoru za evropsko boksarsko konfederacijo dejal, da boksarske kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu prihodnje leto načrtujejo spomladi, sledila bosta še turnirja Amerik in za preostali svet.

Evropske olimpijske kvalifikacije boksarjev so se sicer začele sredi marca v Londonu, vendar so bile nato zaradi pandemije novega koronaviurusa odpovedane. Prva dva dneva sta potekala kot običajno, oba slovenska predstavnika Nik Nikolov Veber in Vida Veber pa sta izgubila uvodna dvoboja.

Potem sta bila odpovedana tudi preostala kvalifikacijska turnirja.

Posebna skupina Moka za boks je bila ustanovljena po tem, ko je bila Mednarodna boksarska zveza (Aiba) zaradi nepravilnosti v delovanju začasno izključena iz olimpijske družine. Skupina ima tudi nalogo, da izpelje kvalifikacijske turnirje.

Aiba je brez vodstva že 18 mesecev. Izredni volilni kongres bo na daljavo potekal 12. in 13. decembra. Kandidati za predsednika so Rus Umar Kremljev, Nizozemec Boris van der Vorst, azijski boksarski vodja Anas Al Otaiba iz Združenih arabskih emiratov, Azerbajdžanec Sulejman Mihajlov in Domingo Solano iz Dominikanske republike.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen