30. let veličastnega delovanja Rotary kluba Ljubljana

0

Včeraj je v Grand hotelu Union potekalo slavnostno srečanje Rotary kluba Ljubljana v počastitev 30-letnice ustanovitve prvega Rotary kluba v samostojni Sloveniji.

Ustanovitelji Rotary kluba so se na včerajšnjem srečanju spomnili prvih človekoljubnih akcij, prvega rotarijskega plesa, vzpostavljanja mladinske dejavnosti in se brez izjem strinjali, da je ključ rotarijstva vedno bil in bo tudi ostal nesebično pomagati. Gospod Tomaž Bole, ustanovitelj agencije in založbe Gallus J. Carniolus ter Gallusovega sklada, je poudaril, da je Rotary tista organizacija, kjer imajo človečnost, srčnost in ljubezen veliko vlogo. »Rotarijci radi prispevamo čas, znanje in izkušnje, kar je mnogokrat veliko več vredno kot denar«.

Najsi bo to v klubskem, poklicnem, družinskem, družbenem ali mednarodnem okolju, rotarijstvo je način življenja. In tako se je v treh desetletjih nabrala kopica dejavnosti, s katerimi so polepšali otroštvo več tisočim, omogočili boljšo prihodnost nadarjenim mladim in pričarali lepše življenje mnogim prikrajšanim.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen