[Video] Marjan Podobnik iz SLS Tamari Vonta, da je traktor za kmeta orodje kot je za uradnika računalnik

1

Pred dnevi je bivša poslanka Tamara Vonta, ki je zaposlena na Ministrstvu za kulturo, napisala tweet v katerem izjavlja, da ne razume zakaj mora imeti vsaka bajta na vasi svoj traktor.

Tamara Vonta je sicer kot zaposlena na Ministrstvu za kulturo znana po tem, da nasprotuje praktično vsem ukrepom aktualne vlade. Še najbolj se je izpostavila pri javni obravnavi predlogov sprememb medijske zakonodaje v Sloveniji. Zagovarja stališče, da medijske zakonodaje ne bi smeli spreminjati, saj predlagane spremembe posegajo v svobodo medijev in neodvisnost novinarjev. Na tem mestu ni pomembno, da gospa očitno ne razume za kaj v tem projektu, ki ga vodi ministrstvo, kjer dela gre. Proslavila se je celo na področju, ki je ne zadeva, se z njim ne ukvarja ali kako drugače srečuje, razen ko se skozi podeželje lagodno vozi na kak izlet. Gre za njeno splošno nakladanje o vsem in povsod.

Na njen tweet se je na zanimiv način odzval predsednik Slovenske ljudske stranke Marjan Podobnik. Posnel je kratek video klip, kjer ji pojasni, da kmetu traktor pomeni preživetje in obstoj, saj je njegovo orodje, kot je računalnik orodje vsakega uradnika. Medtem kmet dela v izrazito težkih pogojih. Računalnik ima namreč danes vsak še tako nepomemben ali celo nekoristen birokrat, ki ga dobi na delovnem mestu, kmet pa mora trdo delati, da si lahko kupi traktor.

Seveda ji je pojasnil še nekaj dejstev o položaju kmeta v Sloveniji. To si lahko ogledate v spodnjem videu.

Nekaj pa ima vendarle Tamara Vonta prav, nekaterih stvari očitno ne bo nikoli razumela.

Število komentarjev: 1
  1. UlaSainz pravi

    Najhujši so ti iz “podsistemov”. PV, tukaj bo treba narediti deratizacijo. Nujno. Čaka nas veliko dela.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen