V pristanišču v Bejrutu prejšnji mesec eksplozija, danes ogromen požar

0

V Bejrutu je danes izbruhnil požar v skladišču na območju pristanišča, kjer je prejšnji mesec odjeknila silovita eksplozija, ki je uničila velik del prestolnice. Vzrok požara zaenkrat še ni znan, na območju pa so gasilci, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Požar je izbruhnil na območju skladišča pnevmatik, so sporočili iz libanonske vojske. Kot so dodali, so na območju gasilci, pomaga pa tudi vojaški helikopter. Direktor pristanišča Bassem Qays je zagotovil, da ni nevarnosti, da bi prišlo do eksplozije. Je pa potrdil, da je požar izbruhnil v skladišču z različnimi olji, med drugim za kuhanje, in se razširil na skladišče pnevmatik.

Predstavnik libanonske civilne zaščite George Abu Mousa je za dpa zagotovil, da bo požar verjetno kmalu pod nadzorom. Zaenkrat so zaprli območje, da bi tako omejili požar, poroča britanski BBC.

V pripravljenosti so enote libanonskega Rdečega križa. Kot je pojasnil generalni sekretar George Kettnah, so obravnavali osebo s težavami dihanja, vendar ni nič resnega.

Oblasti so preventivno pozvale ljudi v pisarnah in poslopjih v bližini pristanišča, naj zapustijo območje. Na posnetkih je videti, kako se z območja pristanišča vije gost črn dim.

V Bejrutu je še vedno živ spomin na eksplozijo 4. avgusta v skladišču, ko je umrlo več kot 190 ljudi, ranjenih pa je bilo več tisoč. Posledice eksplozije ogromnih količin amonijevega nitrata so vidne po celem mestu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen