V EP danes o migracijski politiki in razmerah na Lezbosu

0

Evropski poslanci bodo danes na plenarnem zasedanju v Bruslju razpravljali o migracijski politiki in odzivu Evropske unije na humanitarno krizo na Lezbosu po požaru v begunskem taborišču Moria. Pred poslance bo stopila tudi evropska komisarka za notranje zadeve Ylva Johansson.

Evropski poslanci bodo predvidoma pozvali EU in vse države članice, da se spoprimejo s humanitarno krizo na otoku Lezbos. Več kot 12.000 migrantov je namreč ostalo brez strehe nad glavo, potem ko je požar uničil prenaseljeno taborišče.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je v sredo v svojem govoru o stanju v EU pozvala države članice, naj najdejo trajno rešitev.

Evropska unija se namreč že leta prepira o skupni migracijski politiki. Jabolko spora je predvsem vprašanje porazdelitve prosilcev za azil. Evropska komisija bo prihodnji teden predstavila nov pakt o migracijah in azilu. Med drugim bo v njem oblikovala predloge glede pogojev za sprejem prosilcev za azil in delitev odgovornosti zanje med državami članicami.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen