Talibani na vzhodu Afganistana ubili 20 pripadnikov varnostnih sil

0

Talibani so ponoči v napadu na vzhodu Afganistana ubili najmanj 20 pripadnikov varnostnih sil, še 17 jih je bilo ranjenih, so danes sporočili vladni predstavniki. Po njihovih informacijah so žrtve utrpeli tudi talibani, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Napad v provinci Nangarhar se je zgodil nekaj dni po začetku dolgo pričakovanih mirovnih pogovorov med talibani in afganistansko vlado v Katarju.

Začasni obrambni minister Asadulah Kalid je danes izrazil upanje, da bosta strani sklenili dogovor, talibane pa posvaril, da ne morejo zmagati z vojsko. Opozoril je, da so talibani od začetka pogovorov okrepili napade, vendar vlada ni želela poročati o tem, da ne bi škodila pogajanjem.

Na drugi strani pa je predstavnik talibanov Mohamad Naim v sredo dejal, da so zmanjšali nasilje, saj ne napadajo več na avtocestah in središčih provinc.

Zaenkrat iz Dohe ne poročajo o napredku v pogajanjih. ZDA so sicer v februarju s talibani podpisale dogovor, ki je vodil v začetek mirovnih pogovorov in je obljubil postopen umik vseh mednarodnih sil iz Afganistana.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen