Sean Lennon z radijsko oddajo ob 80. obletnici rojstva Johna Lennona

1

Sean Lennon, sin slovitega glasbenika Johna Lennona, ki bi 9. oktobra praznoval 80. rojstni dan, ob očetovem jubileju pripravlja dvodelno radijsko oddajo na Radiu 2, ki deluje pod okriljem BBC. V oddaji bo med drugim mogoče prisluhniti intervjuju, ki ga je Sean opravil s Paulom McCartneyjem in v katerem bo govora zlasti o odnosu med obema Beatloma.

McCartney je v pogovoru med drugim dejal, da na Lennona danes gleda kot njegov oboževalec. “Kakšno srečo sem imel, da sem srečal tega neznanega fantiča na avtobusu… in kako sva se oba ujela in dopolnjevala”, je delček pogovora povzel BBC.

Pogovor bo del posebne, dvodelne oddaje, ki jo Radio 2 pripravlja 3. in 4. oktobra ob Lennonovi obletnici. V oddaji bo McCartney zaigral prvo pesem, ki sta jo z Lennonom ustvarila skupaj Just Fun. Skladba, katere delček se je sicer pojavil v dokumentarcu o Beatlih Let It Be, ni bila nikoli posneta. Kot je priznal McCartney, niti ni bila tako dobra, saj je bila del prvih skupnih poskusov.

V oddaji bodo spregovorili tudi Seanov polbrat Julian in njegov boter Elton John, še piše BBC.

John Lennon je pri 20 letih z McCartneyjem ustanovil skupino The Beatles, ki je zaznamovala 60. leta prejšnjega stoletja in prodala več kot milijardo plošč po svetu. Po razpadu skupine je nadaljeval samostojno kariero in med drugim ustvaril mirovniško himno Imagine. V New Yorku ga je 8. decembra 1980 ustrelil Mark David Chapman.

Število komentarjev: 1
  1. haapy yack pravi

    hoj
    Delaj muzko ne vojn je nekoč povedal Johan Lennon.
    Le glejte, da se boste držali tega.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen